Keglove vaje
nekaj nejasnosti glede Keglovih (vedno me nese na Kebrove vaje) vaj.
Skušam jih kar redno (beri dnevno) delati. vse mi je jasno, da stisneš mišice medeničnega dna in spustiš in pač to ponavljaš.
Problem pa mi je, ko pravijo, da naj bi mišice stisnile, zadržale, potem pa sprostile. Namreč – a v tem času, ko zadržimo, normalno dihamo naprej, ali je potrebno počasi spuščati zrak?
Meni se dogaja, da se začnem zezat s tem dihanjem, potem pa napnem še trebuh, pa rit, pa skušam to ohranit sproščeno, pa ne gre, potem pa kar obupam in neham.
A se pri Keglovih vajah tud vam doghaja, da ko jih koncate, začne pa pikica telovadit? pri meni je tako po pravilu….
Prosim za namig in izkušnje….
Tuki še ena pridna , ki se trudi s temi vajami. Kar se tiče dihanja, moraš čisto normalno dihati vmes.
Meni pa začne pikica telovadit, ko začnem z globokim dihanjem… Sprobala sem tudi s poslušanjem Mozarta, toliko dobrega sem slišala o vplivu te glasbe na plod.
Kako šele pri tem brca :))) prav nasmejala sem se……
Pa pridno telovadi, jaz se kar trudim.
Lp.
Pridne punce! Le delajte jih, zelo so koristne! Jaz imam primerjavo-pri pvem otročku jih nisem pridno delala in sem imela potem kar lep čas težave z uhajanjem urina in z uhajanjem zraka v nožnico pri spolnih odnosih, kar je zelo-zelo neprijetno. Pri drugem otročku sem jih zelo pridno delala in ni bilo sledu o kakršnih koli težavah :-)))
Sedaj, ko pričakujem tretjega sem tudi pridna in jih delam nekajkrat na dan. Vendar sem pri tem povsem sproščena in nimam težav s tem, kako naj diham. Delam jih med tem ko kuham, ali vozim avto, pa med gledanjem TVja, pa v postelji predno zaspim. Je pa res, da se otroček vedno odzove na te vaje z gibanjem :-))
Tistim, ki teh vaj še niste vzele resno, vam polagam na srce: RES SE SPLAČA!!!
srečno in lep potzdravček!
Nojči, 29 5/7