V zadnjem času sem se odločila izgubiti nekaj telesne teže, zato namesto zajtrka popijem le 2 dcl kerfirja. Delam ga sama iz kefirjevih gobic, ki se mešajo z mlekom. Na začetku dijete pred približno 2 mesecema sem opazila bistveno razliko, saj se mi je prebava uredila, tudi občutka lakote nisem imela. V zadnem času, (2 tedna) pa se mi je trebuh opazno napel, imam tudi vetrove. Ker prehrane v času dijete nisem spreminjala, razmišljam, da je mogoče to od kefirja. Včasih se zgodi, da skupaj z napitkom zaužijem manjše delce kefirjeve gobice. Najbrž to ni zdravju škodljivo, vendar pa je me občutek napetosti v želodcu moti. Bi bilo pameteno kefir črtati iz jedilnika?
Kefir vsebuje bakterije, ki se lahko ob enostranski prehrani močno namnožijo in to vrenje lahko povzroča težave, ki jih navajate. V kolikor se ob opustitvi kefirja težave ne izvoljšajo v tednu dni in vas pestijo tudi druge težave, kot so zaprtje in bolečina, se obrnite na osebnega zdravnika/co, ki bi vam znal svetovati kako naprej.