Najdi forum

Glede na to, da sem slišala, da ni priporočljivo jesti mehkih sirov, svežega mleka…ok, vem da je kefir iz trgovine ok, kaj pa če si ga sam doma delaš? jaz imam gobico in jo dan v mleko (alpsko) in se mi skisa, ali je to dobro, ali je možnost za kakšne bakterije?
Sem v 10 t

Po mojem je ok. Saj ga das v alpsko mleko iz trgovine.Za vsak slucaj pa vprasaj svojo g.

Ko ne priporocajo mehkih sirov to pravijo zato, ker so nepasterizirani. Recimo, tudi parmezana ne bi smeli jesti v nosecnosti, ker so vecinoma nepasterizirani. Vendar se na sreco dobijo tudi pasterizirani. :))) Recimo “brie”-ja se pa res nisem videla pasteriziranega. Torej, v nosecnosti naj ne bi jedli nepasteriziranih zivil zaradi moznosti okuzb. Torej, ce delas kefir iz pasteriziranega mleka, potem po mojem mnenju ni problema.

LP,
Meli

Joj, ravno včeraj mi je v trgovini tako zadišal, da sem ga kupila. Potem sem ob srkanju zunaj na klopci razmišljala, da bi tudi nabavila te gobice.
A imaš dosti dela s tem? Kje se jih da nabavit? Kaj pa okus, a je takšen kot trgovinski?

Hvala.

Ojla, sem iz Lj, gobico lahko dobiš, pusti mi svoj mail, pa ti pišem, dela je samo toliko, da daš mleko v kozarec pa še gobico in naslednji dan ali 2 imaš kefir.lp

Halo,
pri Leclercu v Ljubljani imajo Brie iz pasteriziranega mleka.

Moj mail:
[email protected]

New Report

Close