Najdi forum

Ali ima kdo kakšne izskušnje s kefirjem?

Hvala

Kake pa? Jaz ga pijem. Mazal sem se tud že z njim.

Dobila bom ˝kulturo˝ kefirja, ki ga bom delala kot osvežilno pijačo z vodo, limono, sladkorjem in figami. Uporabljati ga bom začela zaradi slabe prebave. Zanima me če ima kdo recept kako naredito doma tudi kefir z mlekom???
M Zanima me kako je tebi pomagal do bolšega zdravja in počutja ?

LP

Sam uporabljam kefir ki se ga kupi v trgovini. Od različnih proizvajalcev, Najraje pa Dukat ali Krepki Suhec. Na splošno nimam težav z zdravjem, ker se prehranjujem in živim v skladu z mojim jazom, tako da ti ne morem reči, če kefir vpliva na moje zdravje. Je pa sestavni del moje prehrane in zagotovo prispeva k splošnemu dobremu počutju in zdravju.

Kulturo kefirja daš v mleko in pustiš en dan in imaš kefir.

Drži. Ta v mleku ima obliko gobice, ki raste, in ko je večja, jo lahko delimo. Običajno “se drži” nekje na vrhu, tako da jo je zelo enostavno odstraniti, ko je kefir pripravljen. Zelo okusno! Sama jo imam že kaka 3 leta. Z mano gre tudi na dopust. Če kdo potrebuje gobico, se naj oglasi. Šifra: MB

Hvala za nasvete
lp,
MK

Draga Teja, ali imas gobico, ki se jo da v mleko ali v vodo? Jaz sem imela tisto , o kateri govori Emma, pa sem jo nekaj casa pila, vendar mi v zelodciu ni bilo dobro.Stalno, ko sem jo sspila, me je v zelodcu tiscalo.Pred nekaj leti pa sem imela taksno za v mleko in sem jo pila kar nekaj casa, vendar pa tezav z zelodcem nisem imela,toda med selitvijo sem izgubila.Pa bi jo rada zopet dobila…
sem iz MS…
Lp Mojca

Jaz sem isti problem kot Mojca, izgubila sem gobico kefirja za v mleko. A mi jo lahko kdo malo odstopi? Prvic sem jo dobla po posti, Teja ali bi mi jo bila ti pripravljena poslat?

lp
naja

Imam gobico za v mleko. Kefir, ki nastane, je trd kot jogurt in tudi podobnega okusa. Lahko se dogovorimo za primopredajo, Mojca. Če se ti ne mudi preveč, lahko tudi v vaših koncih. V naslednjih tednih me bo pot zagotovo zanesla tudi v Prekmurje.
Naja: ni mi povsem jasno, v kaki embalaži bi ti jo lahko poslala. Gobica mora biti namreč ves čas v tekočini. Pojasni, prosim.

Draga Teja, seveda se lahko zmeniva za predajo v nasem koncu.Drugace pa bi po moje lahko dala gobico vvrecko , jo zavila in dala v oblazinjeno kuverto.Tudi jaz sem dobila enkrat kombuso po posti v taksnem stanju.Pa je zdrzala, tako, da bi verjetno tudi gobica kefirja lahko..drugace pa mi javi za stroske…lahko na moj mail

Lp Mojca

Z obliko kefirja, o kateri govoris, se ukvarjam ze vec kot leto.. Gre za kristalcke, ki so po velikosti med rizevi in fizolovimi zrni.. Mislim, da niso primerni za mleko.. Jaz si pripravljam osvezilno pijaco, ki je dobra sveza, ko se malo ohladi.. Poleg fig dodajam se suhe slive in suhe marelice..Preprosto pijaco naredim po obcutku..Ne morem soditi o zdravilnosti pijace.. Mislim, da v tistem biltenu pretiravajo z pozitivnimi ucinki ..Nekaj pa gotovo drzi.. Ze iz sestavin vidis, da imajo blag odvajalni ucinek.. Sicer mislim, da je pijaca dobra zato, ker kristalcki predelajo sladkor in vodo, predvsem pa ni v pijaci nobenih “E-jev! Eksperiment s rjavim sladkorjem pa se mi ni obnesel..

Jaz torej vztrajam s to pijaco..

New Report

Close