kdo ve tel. št. dr. Raič Vande – okulistka
Pozdravljeni!
Pri rednem sistematskem pregledu je zdravnica ugotovila, da moja 5 letna hči na desno oko slabše vidi. Napotila naju je k okulistki, ki pa mi ni vlila nobenega zaupanja. Spominjam se dr. Raičeve, ki je baje sedaj privat. Ker ji močno zaupam še iz mojih šolskih let, bi želela hči peljati še k njej. Mi lahko pomagate s številko?
Še to: k dr. Baniču ne hodite, ker ne opravlja svojih dolžnosti (sistematike ipd).
LP
Iz lastnih izkušenj vam svetujem, da ne hodite k Raičevi z otrokom, sicer je OK, ampak za otroka vam obsolutno svtujem dr. Jevneta Dakskobler na Metelkovi. Obvlada, verjamite mi.
Sama imam namreč 4 leta staro hči, ki nosi očala s hudo dioptrijo že več kot eno leto, bila sem pri vseh možnih okulistih, ki so mi postavljali nemogoče diagnoze, dr. Dakskobler je pa otroška okulistka in sem ji hvaležna, da je mojemu otroku s pravimi lečami pomagala, da se ji vid ne slabša.
LP.
Sama s hčerko k dr. Račevi hodim že 6 let (od drugega leta moja hči nosi očala). Vid se ji je popravil s + 2,75 na +0,5. Zdravnica je mnenja, da morda drugo leto (prav avgusta sva bili na kontroli) ne bo več potrebovala očal. Raičeva ima koncesijo (samo za odrasle je samoplačniško). Moram reči, da se je ob vseh pregledih vedno zelo potrudila, tudi takrat, ko hčerka še ni znala govoriti, je z njo uspela najti stik. Sama jo vedno hvalim in priporočam, samoplačniško sem tudi sama pri njej kontrolirala vid. Se je pa treba naročiti prve dni v mesecu (najbolje prvega), midve sva čakali na pregled malo več kot en mesec. Filip pa ne pove, zakaj Raičeve za otroke ne priporoča – prvenstveno je namreč otroški okulist.
Pozdravljena Lili!
Že več let vozim otroke,dve hčerki, k doktor Raičevi in moram rečt, da smo z njenim delom zadovoljni.Tudi, če otrok potrebuje očala,dvakrat letno, se zdravnica potrudi, da vedno nekaj prispeva sociala.Otrokom sicer pripadajo očala enkrat na leto.
Ne vem, zakaj jo eden odsvetuje.
Lep pozdrav Anka
Jaz imam z njo slabo izkušnjo, ker mi ni hotela dati izvida.
Bila je grozno užaljena, ker nisem takoj pri njej kupila kontaktnih leč.
Pregled je plačala zavarovalnica, zato sem vztrajala, da hočem izvid, ki
sem ga končno tudi dobila, bila pa je zelo jezna.
Mislim, da manipulira s pacienti, ki sma večinoma prekrotki.
Lahko pa da se je že kaj poboljšala, ampak nikoli več ne bom šla k njej.
Točno TO, grozno je užaljena, če bi rad bolj strokovno razlago njenih teorij. Njeni odgovori so nekoliko infatilni v stilu ‘Sej sm jst doktor tle …’ … groza!
Še dobro, da je šla v pokoj!
Hvala za cifro, še danes se naročim pri njeni hčerki 🙂 čisto, da vidim kaj ona misli ….. mlajši znajo biti bolj napredni.
Sam sem bil z Vando Raič vedno zelo zadovoljen (k njej hodim že od malega) pa sem glede ostrine vida kar zahteven in ponavadi sva popravljala dioptrijo za četrt minusa…
Sem pa tudi sam danes presenečeno izvedel, da je šla v pokoj, ker sem bil naročen v njeni ordinaciji in ko sem prišel tja, na vratih ni bilo več njenega imena – sem najprej vprašal, če sem prišel na pravi naslov 🙂
Po novem v “njeni” ordinaciji (tudi telefonska je ostala ista) dela dr. Petra Popovič, dr. med., spec. oftal., kar se mene tiče je bil pregled opravljen čisto korektno. Priporočam tudi drugim.
No, pa še ena sprememba je – nekoč je bil samoplačniški pregled 7000 sit, danes je 50 EUR…
Tudi jaz hodim k dr. Vandi Raić že od malega in sem izjemno zadovoljna z njo! Prav tako kot je napisal Tony v predhodnem postu, sem tudi sama kar zahtevna glede ostrine vida.
Sicer pa še dela 1/teden (pop.), ravno prejšnji teden sem bila pri njej. Škoda, da je šla v pokoj. Pred časom, ko sem potrebovala urgentni pregled, me je pregledala dr. Popovič in moram priznati, da je bil pregled opravljen korektno & strokovno. Tudi zdravljenje je bilo uspešno (dr. Raić je bila ravno na letnem dopustu).
Zgornjih komentarjev v smislu nestrokovnosti dr. Raićeve ne bi kaj preveč komentirala. Dvomim oz. ne verjamem v karkoli izrečenega s strani dr. Raić v smislu ‘Sej sm jst doktor tle …’ Seriously?!
Tudi, sama sem knjej hodila od svojega enega leta. Osnovna diagnoza, slabovidnost (slabše prevodnost očesnega živca), zaradit tega je prišlo do škiljenja in seveda do očal.
Lahko povem, da še ko je delala na metelkovi, me je stalno kontrolirala in pregledovala redno na tri mesece pregledovala ozadje očesa. Sicer se je z mojo mamo zapletla tako, da ji je servirala, da bi morala vedeti kako diagnozo mam in da mora paziti. Vendar niso nikoli tega napisala v izvid, tako da do 8 leta nisve vedeli točno kaj je narobe z učki. Ko je mama se pogovorila in povedala, da ni vedela, se je posvetila nama ekstra še eno uro razložila mami posebaj, nato poklicala mene notri in razložila meni kako moj uček vidi in kako dunkcionira, da ni nič narobe z menoj. Ker sem grozno jokala zaradi bolečin v glavi, ki je bil vzrok škiljenje in dioptrija. Iz hude + dioptrije me je spravila na čisto nulo! Za to sem ji neskončno hvaležna! Tudi po nasvetu, če bi želela na operacijo, je upoštevla moje mnenje, če te ne moti ti ni obvezno. Sem se odločila da ne grem, pokazala mi je vaje in lej ga zlomka čez leto dni nisem več škilila. No tu pa tam še sedaj malo pobegne uček, ko sem dobre volje in vesela.
Naj pa povem, da sem v času študija do živela tudi do zelo hude poškodbe zdravega učka, saj me je amoniak uparil. Prišlo je do razpok na roženici,… takojšna izguba vida. Še isti dan in isto sekundo ko se mi je zgodilo, sem letela z mamo do nje in mi je pod nujno zrihtala pot do bolnice da so me takoj sprejeli in pravilno od reagirali in zdravili. Naredila je prvo pomembno pravo diagnozo. Hvaležna sem ji, da nisem vida zgubila in da vidim še vedno normalno razen tistega, ki je prišlo do okvare v času nosečnosti, saj je mama imela nekaj težav.
Prav tako, je nameste sedaj njena hči, lahko povem, da je še veliko bolj pozorna in pazljiva. Tako, da obvlada sceno, mogoče je dr. Raič malo čas povozil kar je tudi priznala, vendar hči je pa fenomenalna in super!
Priporočam!