Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Kdo si je umislil ALKOHOL????

Kdo si je umislil ALKOHOL????

Spoštovani!

Jaz sem z živci že čisto na koncu, čisto malo še mi manjka in ne vem kako se bo končalo.

Mama ima prijatelja zame oprostite kroničnega alkoholika trenutno je minil en mesec od kar pije iz dneva v dan in ni važno kaj to je samo, da teče! Seveda mami se smili, ljubček je bogi, mu je treba nositi zdravila od Tramal kapljic do Distraneutina teblet. Urin, blato to gre vse pod njega, premleva en ta iste stvari iz dneva v dan, vozi avtomobil, plociji se uspešno izmika, da kaj se dogaja doma ne govorim …….

Skratka skregamo se vsak dan, dokler je bilo toplo sem zahajal ven sedaj nimam več kam ker je mrzlo, tega doma gledati tudi ne moreš, oče moj je isti primer, ki ga gledam sedaj tukaj ………. Na jok mi gre sedaj in res ne vem kaj naj napišem, on v sosednji sobi koma pijan mama pa bogi je, pomagajmo mu. GROZA.

Sam sem šel osebnemu zdravniku in mi je rekel, da sem v depresiji in mi predpisal antidepresive in pomirjevale ampak meni to nič ne pomaga.
Od pomirjeval bom ratal kvečjemu odvisen.

Kaj naj naredim?

Amadej

Kar se njega tiče je tu prvo vprašanje, kaj je pripravljen narediti sam in ne, kaj ste zanj pripravljeni narediti drugi. Redna dobava nemogoče kombinacije alkohola, tramala, distranevrina ne bo rešila niti alkoholizma niti problema in ne vem na kakšen način bi spodbudila k odgovonosti oziroma motivaciji za spremembo. Ja, bogi, ampak od zasipanja z psihoaktivnimi substancami ne bo nič manj. Kaj lahko naredite vi? Nič, dokler ne bo pripravljen nekaj narediti sam, oziroma menim, da je to stvar odnosa med njim in vašo mamo. Kaj torej storiti: če ne morete rešiti drugega, rešite vsaj sebe. Da se še vi nabašete s pomirjevali ni to, kar sem mislil pod “rešitev”. Ne vem, koliko ste stari, zaposleni…zato je tu težko svetovati. Lahko se pogovorite z mamo, kakšen ima načrt. Lahko pa, se izkaže, da si boste dolgoročno morali urediti svoje življenje. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Spoštovani!

Najlepše hvala za Vaš odgovor.

Sam se niti ne mislim ukvarjati z njima ker mi enostavno povedano čisto nič ne briga ampak tega kar se sedaj dogaja tudi ne moreš gledati.
Z mamo sem se vsedel že večkrat dol in vedno dobim isti odgovor, če še enkrat prične piti bova končala in šla narazen, in evo ga on je spet začel piti mami se zopet smili, seveda bogi je. Sam sem že tudi njemu v obraz povedal kako misli in, da to nikamor ne pelje in sem bil najslabši človek na svetu. In vedno je isto, ne bom več in mama, če še bo ga pustim ………… Stalno en ta ista zgodbica.

Glede mene je tako, da sem psihično ubit, ta pomirjevala ne jemljem ker se bojim odvisnosti in tudi s tem, da se bom sedaj nabasal z njimi ne bom naredil nič.
Zaposlen sem v mamini firmi in ali hočem ali nočem sem povezan z njo, izredno študiram ampak sedaj sem močno popustil.
Mislim, da drugega mi pri mojih 22. letih starosti ne bo kazalo kot, da si bom nekje vzel v najem stanovanje ter se od vsega tega umaknil ter zaživel v miru kar si najbolj želim.

Kaj pa Vi pravite gospod zdravnik. Verjemite nobenemu tega ne privoščim kar trenutno gledam in preživljam.

Lep vikend Vam voščim,

Amadej

Alkoholizem je zapletena zadeva, zakomplicira odnose v vsej alkoholikovi bližnji okolici in zgodba je vedno podobna. Sprememba vedenja je pogosto bolj zahtevna (tako za alkoholika, kot za bližnje), kot pa vzdrževanje istega klavrnega stanja. “Sprememba” pa se bo vedno zgodila “naslednjič”, nikoli “zdaj”. Zato pa mislim, kot rečeno: če ne morete urediti tujega življenje, poskbite za svoje.
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Kar ti lahko rečem, je ne daj se. Vse se da rešit, nihče ni prisiljen, pa tudi če so starši, to trpet. Glavo pokonci fant, pogovori se z mami, mislim, da ve kam pes taco moli. Če pa ne gre. Stran, kolikor te nesejo noge. Ni ti treba tega trpet, danes nikomur. So tudi službe zato. Fant moj, držim pesti, da ostaneta z mami skupaj , prijatelja, da mami ve, da je sin sin, lover pa lover.Če ne pomaga, se javi. Z veseljem ti bomo pomagali, kolikor se da. Pameten fant ne sme biti na mrazu. Vse najboljše, iz srca, ti želim. Javi se, vse se da zrihtat. Najprej pa resen pogovor z mami, moj nasvet. Res se javi, alko je že tako preveč familij uničil, zakaj bi tudi tvojo. Vse lepo ti želim

New Report

Close