Kdo na Švedskem?
Pozdravljeni!
Z fantom večkrat sanjarima kako se bi preselila na Švedsko… Stvar zna biti precej zakomplicirana zaradi jezika.. Torej živi kdo slučajno na švedskem, kako se je navadil jezika in kaj podobnega?
Aja pa še to kako je z zaposlitvijo? Npr da imaš v sloveniji opravljen katerikoli univerzitetni študij? Se to tam šteje?
Možnost zaposlitve? V bistvu sem slišala da je življenski standard zelo visok, in da so cenjeni vsi poklici.. ?! Nekje na foromu sem prebrala da je fax zastonj ( oz. da ti država dodeli nekakšno posoijilo) …kakšna je možnost študiranja? So kakšne angleške šole sploh, da bi blo to možno?
Am.. starša zaslužita (mama okoli 110.000 tisoc.. oče pa okoli 270.000 tisoc. ) Če bi mi vsak mesec nudila okoli 80.000 pomoči + tista štependija bi bilo to dovolj? vesela bom kakršnega koli odgovora .. glede na to državo..Najemnina stanovanj? + stroški? Koliko stane približno najemniško 1 sobno stanovanje ali kaj podobnega?
LP
Prijavita se na Lipov list na straneh:
Tam potem napišita eno pismo, pa ga bodo dobili vsi, ki so prijavljeni nanj (Slovenci, živeči na Švedskem, Švedi, živeči tu ipd.). Če bosta imela probleme in ne bo odgovora (v kar dvomim), mi sporočita, pa vama zrihtam eno od vez. Na primer prijateljico (živi v LJ), ki je poročena s Švedom.
Hvala ti! =)
Ziv
Isci malo “study in sweden” je eden opd sitov, kjer lepo opisujejo kako in kaj. Posojila ne bosta dobila, ce gresta gor studirat, ker mors sam garantirat, da mas kes, da se prezivljas. Ce gresta zivet in delat, mislim, da bo z vstopom v EU lazje prit gor, vsaj kar se dokumentov tice. Ce mislita to drugo varianto in potem studirat, je mozno dobit permanent residence permit (PUT) sele po dveh letih in sele ko imas PUT si upravicen do posojila (posojilo je by the way max 8000 ali tam nekje na mesec). Nisem pa digurna glede PUT-a po dveh letih, ce sta oba slovenca. Vem, da je tako ce je eden sved in zivita skupaj.
Obrni se na svedsko ambasado v lj za podrobnejse informacije, poglej na http://www.migrationsverket.se in poisci po netu, da bosta ze sama prej nasla cimvec odgovorov, preden gresta na ambasado ali kam drugam.
Pa veliko srece
Maja
Na sosednjem forumu Prehrana se oglaša ursa, ki študira na Švedskem.
zanima me kako se da če kdo ve pridet na švecko oziroma se preselit tja kakšne so poti kako je glede dela če ne znaš jezika imam familijo 2 otroka in moža vsi bi šli prosim za kakršnokoli informacijo če kdo ve
zanima me kako bi se lahko preselila na švecko če kaj veš bi bila vesela odgovora
ne znate švedskega jezika?? uf, potem pa bo težko. brez švedščine ni joba. svetujem ti, v kolikor nimaš gori sorodnikov, da poskušiš ali na norveškem ali na danskem, saj tam ne komplicirajo toliko glede (ne)znanja jezika. je pa potem angleščina mus!
Kaj pa je to Švecka?
mah, nekaj za jest :PP
Forum je zaprt za komentiranje.