kdo ima prenosno klimo?
Kdo ima prenosno klimo?
Ker jo mi rabimo samo v eni spalnici (le tam je tako vroče, da se ne da spati) me zanima, če je prenosna res tako slaba? To sprašujem nekoga, ki jo ima! Torej svetujte, kajti od tistih, ki prodajajo in montirajo ostale klime ne slišim nič dobrega.
Hvala od none Karoline iz Goriške, ki ji je vse bolj vroče.
Mi smo jo imeli, pa smo jo prodali.
Za silo je bilo, vendar smo si takoj naslednje poletje omislili “ta pravo” klimo.
Pri prenosni klimi je namreč treba imeti cev za odvajanje toplega zraka napeljano nekam ven iz prostora (npr.: skozi priprto okno), kar pomeni, da skozi odprtino spet v prostor prihaja topel zrak.
Če imate možnost cev napeljati v kakšen zračnik ipd., potem se kar odločite za prenosno klimo, v nasprotnem primeru se mi zdi, da je vse skupaj bolj “topla voda”.
Nataša
Ce bi se se enkrat odlocali in bi stanovanje bilo nase oz. ni nameravali v njem ostati dlje, bi se vsekakor odlocili za vgradno. Prenosno je smiselno imeti, ce jo zelis premikati iz prostora v prostor, sicer pa ne. V vsakem primeru pa je boljsa kot nic. Pri nas je lansko poletje, ko je bilo res vroce, uspela prostor (malo vecji) obdrzati na temperaturi 27 stopinj (s tem, da je delala na maksimum), manj ni slo, res pa, da tako ne sme biti prevelike razlike med temperaturo zunaj in notri. Je pa tudi cistila in izsusevala zrak.
Mi smo predvčerajšnjim nabavili prenosno klimo – za ohlajevanje in gretje-torej kombinirano (Merkur, cena 80.000,00 SIT). Ker smo v fazi selitve (seliti se nameravamo pozimi), se nam ni zdelo smiselno kupiti vgradne klime. Res je, da če želiš efekt, mora klima laufat, ampak to verjetno velja tudi za fiksne klime. Pri prenosni imaš res cev za odvod toplga zraka. Mi smo problem rešili tako, da smo na okno namestili okvir, vanj smo vpeli lesonit, izrezali luknjo za cev in vse skupaj dali na okno. Ker imamo v sobi, kjer je klima še eno veliko okno, ni problema glede svetlobe. Ravno danes pa je mož kupil še izolacijo za cev za odvod toplega zraka, saj se le ta močno ogreva in oddaja toploto v prostor. Mi smo sedaj dva dni naredili tako, da smo odprli vrata vseh prostorov (cca 40 m2), ki smo jih želeli ohlajevati in je bil kar učinek. Verjetno je fiksna klima res boljša, če jo boš uporabljala za stanovanje v katerem nameravaš biti še kar nekaj časa, seveda je tudi temu primerno dražja. Mi bomo po preselitvi to klimo verjetno uporabljali občasno za kakšen prostor, letos jo bomo pa dfinitivno peljali zraven na dopust.
LP, Meti
Jaz jo prodajam, če te zanima, mi piši na email: [email protected].
,Jaz jo imam.Dobra je samo zato ker jo lahko seliš po stanovanju.Če pa imaš majhnega, pa je brez veze.
Najboljše je kupiti klimo z dvema hladilnima aparatoma ,tako da imaš eno montirano na eni strani stanovanja in drugo na drugi.Prižgeš pa po potrebi- zvečer npr spalnico ,podnevi pa dnevno sobo…
Škatla zunaj je pa le ena.
lp
Mi jo imamo. Je znamke Bosch, ni bila najcenejša, ampak dobro dela. Za odvod vročega zraka smo naredili luknjo v zid (na balkon), tako, da je cev dolga samo kakih 30 cm in ne greje toliko. Malo brni, ampak nas ne moti. Kupili smo jo za hlajenje dnevne sobe, ampak shladi celo stanovanje, pa smo v mansardi. Dodatna prednost je, da jo pozimi postavimo v klet. In če na balkon pred cev postavim stojalo s perilom, je suho takoj.
Fiksna klima je verjetno boljša, ampak pri nas bomo še dozidavali, do takrat je pa ta, ki jo imamo, super.
Tudi jaz sem jo imela dve poletji in moram reči, da mi je tudi rešila življenje, sploh lansko leto, ko sem bila doma na bolniški julija in avgusta zaradi operacije. Slabosti: Mogoče problem zaradi odvoda toplega zraka, mi smo to rešili kar tako, da smo cev speljali kar skozi priprto okno ven, med klimo in okno pa smo potegnili debelejši in temno zaveso, da vroči zrak ni od zunaj vdiral v dnevno sobo. Edino to je bilo malo moteče, ker bolj šumi bolj kot vgradna, vendar temu ne gledaš na zobe, samo da ti je hladnoooo.Letos jo bi prodala, ker sem imela možnost ugodno kupit in montirat stacionarno zunanjo in notranjo enoto. Razlike pri hlajenju ni, razen tega, da tu ni treba vsake toliko izlivati kondenc, saj je odvod na balkonu speljan kar v rožna korita…