Najdi forum

Kdaj žvečilni gumi?

Hojla, zanima me, kdaj ste dovolille svojim otrokom žvečilni gumi? Naš je bil maja star 2 leti, tašča mu jih že daje (jo je zašpecala njegova sestrica, ki je na počitnicah pri tašči, hihi). Ali preveč paničarim, ali bi se morala pomeniti s taščo?

Hvala in lp, metka ;o)))

Moj nasvet je, da se pomeni s taščo in zaščiti otroka dokler ni prepozno!

Moj je star tri leta in ne kaže nobene želje po zvečilkah.

Lp,
majaK

Moj pri 4 in pol ni imel še nobenega v ustih. Sem mu razložila, da je to za večje otroke in da se mu v igri lahko zaleti in ni problema. Če mu ga gdo ponudi reče: ne hvala, to je za starejše otroke! Tašči pa le povej, da o tem odločaš ti.

Lep dan, Jakica

Mi smo ji dali pri 3,5 letih, ker je imela strašno željo. Zvečilke je videla pri drugih otrokih in je bila potem tako ponosna, da je vsem razlagala, da jih ima tudi ona.

Starejši jih je dobil od naju ko je bil star štiri leta – na darilu, namesto mašnice. Izredno jih je bil vesel – zdaj pa on nekaj lahko, kar mu do tedaj ni bilo dostopno (vsaj ne da bi jaz vedela). Prej se mi je zdelo prenevarno. Mlajši jih tudi še ni jedel – ko večji dobi čigumi dobi mlajši čokoladico ali bonbon.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Mislim, da če se mu da dopovedati, da se žvečilni žveči in ne poje, da ni panike. Moja je začela ko je bila stara dobri dve leti- Orbit za otroke, pa ni še nobenega do danes pojedla. Edino kakšnega sem našla kje prilimanega. Saj tako strah zbujajoče pa tudi niso zvečilke. Kaj pa bonboni? Saj z bonboni se lažje zaduši kot z žvečiloko, ki je mehka in kar zdrkne po grlu. Ne vem no, moje mnenje.

Tudi meni se zdijo bonboni bolj nevarni, predvsem pa bolj škodljivi za zobe. Moj je žvečil pri dveh in pol, nikoli pogoltnil in nikoli se mu ni zaletelo, medtem ko smo bonbon že iskali po grlu.

Mi trdih bonbonov sploh ne dajemo. Jesta bonbone kot so Haribo, Softi, Smarties… ostalo pa zaenkrat pohrustata mami in ati :-)) S temi ni težav.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Če bo meni uspelo, potem NIKOLI!!!!

Nejko je poizkusil prvi čigumi pri treh, Maksi pa pri dveh, ker je videl, da ga žveči Nejc. Dajemo izključno orbit za otroke in nikoli v avtu.

Oh nati, srečka…saj Ni post o bonbonih..a ne znate brat???Zakaj spreminjate temo posta?????????????

Bombon tudi NE JEMO!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close