Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kdaj zobna ščetka in katera?

kdaj zobna ščetka in katera?

Nam so kar naenkrat začeli poganjati zobki – šest naenkrat. Prvega smo kot edinčka z vato negovali kar nekaj časa, sedaj, ko jih je več, pa sem pomislila na ščetko. Kako ste kaj ve začele in s katero ščetko?

Naš je star 9 mesecev in je lastnik dveh krasnih zobkov. Ker mu je vedno zelo všeč to, kar delamo mi, smo mu že pred kakšnima dvema mesecema ( ko o zobeh ni bilo ne duha ne sluha) dali ščetko – malo je tudi vpliva atija zobozdravnika. Kupili smo Oral B, od 4 mesecev dalje. Ima širok ročaj, da jo zlahka prime in je taka precej gumjasta, da jo lahko fino grize.
Sedaj ko ima zobke, mu potem, ko se naigra, še mi malo pokrtačimo tista dva zobka.
Obstajajo tudi neke nukove ščetkice, ki smo jih imeli pri taveliki, pa jih nismo nikoli uporabljali, ker imajo zelo tanek ročaj in je bilo prav nevarno jo dati otroku v roke.

Mi imamo dve, prav tako od Oral B – eno “navadno” in eno “električno”. In to že od prvega zobka dalje.

Vesna

Mi uporabljamo ščetko od prvega zobka naprej.

Kar lepo smo umivali zobke, vse dokler ni padla in si zlomila (na pol) zgornji dve enici. Od takrat naprej imamo vsak dan vojsko in pregovarjanje naj ščetko grize – podrgniti tako ali tako ne dovoli…. Zato imamo oblogice!!! Ah ja, pa mami ima tako lepe zobke!

Torej: ko boš kupovala zobno ščetko, bodi pozorna na širok in po možnosti nedrsljiv ročaj ter na mehkobo ščetke.
Mi smo v Muellerju kupili otroško ščetko 6+.
Imamo še dve navadni otroški zobni ščetki in Nuk-ov komplet (dve gumijasti, ena mehka navadna).
Vendar najraje grize mojo ščetko. Pa naj – samo da se nekaj dogaja!

Veliko lepih zobk vam želim,

Nataša

Zobke čistimo od samega začetka. Naš mulček je dobil 8 zobkov med 4 in 6 mesecem, Zdaj imamo pa pa že 4 mesece mir. Zobozdravnica nam je priporočala ščetko-naprstnik. Kupili smo jo v Prosani. Je super reč. Priporočam.
LP

Zobke je dobil sin zelo pozno, po osmem mesecu, sem mu pa že dolgo prej kupila kompletek v DM-ju za nego prvih zobkov. Gumjasta palčka za dlesni, gumjasta krtačka in krtačka z zeloo mehkimi ščetinami. Uporabljali smo postopoma vsako stvar ob svojem času. Tapravo ščetko sem kupila pri letu in pol. Kupila sem jih kar nekaj, saj so mi vsi zagotavljali, da so mehke, ko pa sem jih doma odprla, so bile ščetine bolj trde kot od moje zobne ščetke.
Mislim, da lahko že pri enem zobku začneš, da se otrok privadi.

Pozdravček

Mi smo dobili prvi zobek pri 8,5 mesecih. Od začetka smo jih čistili z gazicami. Za 1. rojstni dan pa je dobil 1. zobno ščetko Oral B (mislim, da je od 4-24 mesecev).

New Report

Close