Kdaj zlocin zastara?
Pišem, ker ne vem več, kje sem. S fantom sva se skoraj razšla, rešujeva problem, ki je nastal. Prej sva živela skupaj 5 let, sedaj sem se pa zopet preselila domov, v kraj mojega otroštva, kjer so sami boleči spomini, na otroštvo, saj sta me brata spolno zlorabljala. Še vedno sta doma in sedaj se bomo več srečevali. Boli me to, da po vseh teh letih, tudi eden ni pokazal obžalovanja.S fantom sva šla narazen malo tudi zaradi moje preteklosti, malo pa sva oba kriva. ne razumem, zakaj morava midva trpeti, glede vsega, brata pa uživata življenje. vse skupaj se je dogajalo, ko sem imela od 6 leta do 13. starša sta kasneje to tudi izvedela vendar o tem nismo veliko govorili. ne vem zakaj ne. jaz vedno, ko nastane problem, zbežim od njega stran, saj nisem dovolj močna, da bi se soočila z njemu. trudim se, ampak ne gre. Nekje iščem smisel življenja, toda v tej zmedi ga ne najdem. Delam kar me veseli, ampak vse kmalu mine. Tako, da tudi rednega hobija nimam. Sem zaposlena in prav z veseljem hodim delat, ker so tam pozitivno usmerjeni ljudje in znajo pomagati. Vsaj tak občutek imam, da mi, čeprav ne vem kaj je njihov resnični namen. Tudi po napotnico sem šla za k psihiatru in tukaj je moje bistveno vprašanje, kje na gorenjskem je kakšen ki bi mi najbolje znal pomagal. Prosim za telefonsko številko, da bi se naročila pri njemu.
zZahvaljujem se v naprej.
Pozdravljena,usesman!
Prvo pohvala za napisan post.Moram reči naslednje;napaka je,da niste s starši oziroma v družini nikoli debatirali o tem incestu.To te je zaznamovalo do današnjih dni.Zato tudi prihaja do konfliktov pri partnerju
,ker imaš sama s sabo precej problemov.Bolje rečeno s svojo dušo,saj si nezadovoljna dan za dnem in ne najdeš nekega smisla v svojem življenju.
Kot prvo je napaka,da si se vrnila nazaj v domačo vas,domače okolje,saj ti zbuja neprijetne spomine na otroštvo.Neprijetne zato,ker jih nisi obdelala,predelala v glavi.Od tega je tudi mit o tem,da ko nastanejo problemi – preprosto zbežiš,se ne ubadaš z njimi.Želiš jih pomesti pod preprogo.
Tako žal draga usesman ne gre!kot sama ugotavljaš,vegetiraš na enem in istem mestu,brez nekega vidnega uspeha.
Pač od ljudi pričakuješ vedno najslabše,to je normalen odziv zlorabljenih ljudi.
Priporočala bi ti,da prebereš knjigo POgum za okrevanje.Zelo,zelo dobra knjiga,ki govori o zlorabi na splošno.Marsikatera se lahko najde skozi to knjigo.
TO je prvo kar lahko ti storiš sama zase.Ti si tista,ki imaš vse niti v roki in tudi odločaš o svoji usodi.
Bolj kot psihiatra bi ti svetovala kakšno društvo,ki se ukvarja s to problematiko.Tam vidiš koliko je dejansko take zlorabe in da nisi sam.
IN še ne pričakuj,da bodo drugi delali namesto tebe – TI SI TISTA,ki moraš narediti ČIMVEČ ZASE.SAMO TI IN NIHČE DRUGI.Sama moraš prehoditi to pot in kar je tudi pomembno ŽELETI si moraš to.
Verjamem vate in tudi ti moraš vase!
Lahko se oglasiš še tukaj kdaj in poveš svoje občutke,tesnobo,žalost karkoli.
srečno in topel objem ti želim!