kdaj zanositi po spontanem splavu?
Pozdravljeni!
Bila sem v 21.tednu nosecnosti pa so mi na morfologiji(7.7.) odkrili da plodku ne bije srcek vec in da je velik 17.tednov. Bila sem sprejeta v porodnisnico(9.7.) kjer so mi s tableti izzvali porod niso mi pa naredili abrazije. Bilo je 3 tedne vse vredu nato sem dobila vnetje(akutni pelveoperitonitis) in bila hospitalizirana(1.8.) ter prejemala antibiotike. Sedaj me zanima koliko casa moram pocakati do naslednje zanositve?
Lp Nina
Spoštovani,
glede na pelveoperitonitis, bi rekel, da vsaj 3 mesece ne poskušajte zanositi in dokler ne boste zdravi (kar traja najmanj 3 tedne, pogosto več), odsvetujem tudi spolne odnose.
Lep pozdrav! Jaz sem imela spontani splav in sicer zaradi tega ker v 6.tednu nosečnosti žal plodu ni bilo srček. Splavila pa sem doma s tabletami ki mi jih je dal moj ginekolog. Poleg tega je od splava že minilo 3 mesecev. In me zanima koliko časa bi bilo potrebno počakati do nove zanositve? Hvala Vam za odgovor!
če ste že 3 mesece po splavu vam res ni treba več odlašati.
Ooo res najlepša Vam hvala za hiter odgovor! Bi Vas pa rada vprašala še to. Recimo,da bi zdaj hotela zanositi,je mogoče možno da se lahko zgodi,da ponovno pride do tega da bi ponovno bilo kaj narobe (sicer močno upam,da ne)?? Kajti s partnerjem se iskreno povedano bojiva (najbolj jaz),da bi se kaj takega ponovilo. Lep pozdrav!
verjetnost takšnega dogodka je v splošnem okrog 8% . Z enako verjetnostjo se torej lahko tudi ponovi, če za prejšnji splav ni bilo definiranega razloga. Če bi obstajal definiran razlog za splav, pa je verjetnost ponovitve višja, ampak tega pač še ne vemo. Vnaprejšnji strah je za enkrat odveč.
Pozdravljeni, 26.7 ob rednem pregledu pri ginekologu je bilo ugotovljeno da plodu ne bije vec srcek. Nosecnost je bila 8t, velikost ploda za 6t. Ob pregledu v bolnisnici, cez dva dni, ploda vec ni bilo ( nisem zakrvavela ) kljub temu da je v bolnisnici ginekologinja potrdila da se je maternica ze zacela luscit sem dobila tablete za splav.
Krvavitev je bila dokaj obilna prva dva dni, vendar se zdaj ze zaustavlja, oz je skoraj ni.
Zanima me kako dolgo je treba pocakati na ponovno zanositev?
S spostovanjem
Glede na to, da je nosečnost odmrla že pri cca. 6 tednih, mislim, da lahko ponovno zanosite varno po prvi menstruaciji.