Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj začnejo otroci ubogati oz. kako jih naučiti

Kdaj začnejo otroci ubogati oz. kako jih naučiti

Zdravo!

Imam 19 mesečno hčerkico. Moram reči, da je kar pridna in večino časa uboga, pomaga,… Včasih pa jo prime in prav nič ne posluša, vse dela po svoje. Sploh kadar sva zunaj vidi milijon stvari in moje klicanje prav nič ne zaleže. Kako zbuditi njeno pozornost, da bo prišla do mene. Primer: šli sva v trgovino. Jaz imela polne roke. Do avta je bilo le 5 metrov. Prideva iz trgovine in ona začne teči v drugo stran. Jo kličem, se obrne, me pogleda in teče naprej. Odložiti sem morala vse in za njo. Kako v takem primeru? Kaj storite ve?

Hvala in lp!

V takem primeru ga trdno primerm za roko (ko ga ujamem:-)), ter mu s strogim glasom rečem, da se mora vedno ustaviti, ko ga kličem. Pri tem mu ves čas gledam v oči in ga vprašam, če me je razumel. Mulčki najraje rečejo “ja, ja”, v bistvu te pa sploh ne slišijo. Otroku je treba dati vedeti, da je NEVARNO, če kar nekam steče kot kura brez glave, in to mora razumeti.

Moj zdaj že po tonu mojega glasu sliši. Če zavpijem STOP!, mu je takoj jasno, da je nevarno in se takoj ustavi.

Vztrajaj, dosledno, s strogim glasom, trdno, neomajno. Sčasoma bo razumela.

Lp,
Katarina

Tudi jaz ti svetujem, da bodi pri nevarnih stvareh dosledna in vztrajna. Naš je še pri 4 letih ušel po ulici. Ujela sem ga, ga prijela za roko in rekla, da bo lahko sam hodil, ko se bo ustavil na klic.

New Report

Close