Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Bolečine v sklepih in mišicah Kdaj začeti zdraviti haluks?

Kdaj začeti zdraviti haluks?

Dober dan.

Že vse življenje imam “malo drugačna” stopala. Tako med stopalom in palcem kot na obeh palcih (na obeh nogah) imam kosti malu “ukrivljene” proti ostalim prstom. Po domače povedano, oba palca imam “kriva”.

Stara sem 32 let. Doslej sem imela težave le s tistim sklepom med stopalom in palcem, včasih me boli, ko hodim.

Vedno nosim udobne čevlje, zdaj pa sem začela opažati, da me ta sklep v čevljih tišči – sicer ne od strani, ampak bolj od zgoraj. To me zelo moti, ker je boleče, v službi (in v prostem času) pa veliko hodim.

Verjetno pa sem med potencialnimi “srečnimi izžrebanci” za haluks. Moja mamica ima zelo deformirano stopalo, saj ji ta kost na obeh nogah močno štrli ven, njena mama in sestra sta bili že na operacijah.

Zanima me, ali se hujše deformacije stopala da preprečiti, če se jih lotite dovolj zgodaj? Jaz sem opazila prve spremembe, ali je čas za obisk zdravnika ali naj še čakam?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!
Da, pojdite do ortopeda, saj pri vas ni jasno ali gre bolj za haluks valgus (“običajen” kriv palec pri ženskah ) ali za haluks rigidus (sicer bolj “moška” težava, gre pa za obrabo v temeljnem sklepu palca). Seveda ste lahko “srečnica” in imate obe “lepoti”!
Ortoped bo tudi ocenil ČE, KAKO in KDAJ lahko pomaga z nožem, sekirico, žago in ostalim priljudnim orodjem! Vedno in stalno pa čevlji, vaje, masaže, kneipanja,..
Lep pozdrav,

New Report

Close