Kdaj z dojenčkom na bazen?
čisto majhne dojenčke sicer že lahko peljete na bazen, a je pomembno paziti na nekaj – da ni prevelike gneče (kajti to pomeni, da je voda relativno čista) in da temperatura vode, kjer se boste kopali, ni nižja od 32 stopinj, sicer lahko zelo hitro pride do podhladitve, bolje je 35, pozanimajte se v izbrane kopališču. Pri tem pa spet ne rinite v termalno vodo ali hipermineralne raztopine, ki so sicer tople, a so preveč obremenjujoče za malo deco… skratka, tudi ko se boste šli kopat, to počnite postopoma – 5 minut v vodi, pol ure zunaj, pa 10 minu v vodi, pol ure zunaj…. nikar pa ne več kot 20 – 25 minut, če je prvič…
T.
Če gre za tečaj plavanja dojenčkov, so nam na Fakulteti za šport rekli od četrtega meseca naprej – za čistost in temperaturo vode je na tečajih poskrbljeno. Za bazene s termalno vodo (v toplicah oz. termah), pa sem nekje prebrala, da niso priporočljivi za dojenčke do enega leta (enkrat sem celo slišala da do dveh let), in sicer zaradi mineralov, ki jih ta voda vsebuje ker (lahko) neugodno vplivajo na telo dojenčka, pa tudi zaradi čistoče te vode, ki je lahko marsikdaj in marsikje vprašljiva.
Uživajte, ko boste začeli čofotati in lep pozdrav, Tina
Ravnokar smo se vrnili s prve ure, in izkušnja je ena a! Naš mali v kadi uživa sto na uro, a sem se vseeno malo bala, kako bo v velikem bazenu (novo okolje ipd.). No, šlo je brez problemov, takoj se je vživel (nekateri so jokali), škropil vse okrog sebe in veselo vriskal, tudi ko je dobil pljusk v obraz. Vaša zelena luč (če mislite na DIF) zasveti čez deset tednov, toliko namreč traja ena izmena. Pokličeš pa lahko že zdaj in si zagotoviš termin.
Naša je stara 2 leti in pol, pa bazena še ni videla in ga nekaj časa še ne bo. Je pa bila v tem času 4-krat na morju (ker si to pač še lahko privoščimo), v vodi, ki vedno tudi ni bila ekstremno topla, vendar pa čista. Vedno smo jo namakali samo kratek čas, potem pa jo toplo zavili. Neznansko je uživala ! Mislim, da je bazen samo za primer, da ti je morje nedostopno, pa še takrat le za malčke. Vsak človek ima pač svoje mnenje !