Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kdaj veš, da si noseča

kdaj veš, da si noseča

Pozdrav,
mogoče je bilo že veliko govora na to temo, me pa vseeno zanima ena konkretna dilema, v kateri sem v tem trenutku. Namreč, neka verjetnost obstaja, da sem mogoče zanosila, vendar me zanima, koliko časa po nezaščitenem spolnem odnosu lahko ženska že občuti, da je noseča – oziroma, kako to ve? To sprašujem predvsem z razlogom, ker je moj menstruacijski ciklus dokaj nereden in bi rada čim prej vedela, ali je kaj pozitivnega ali ne. Vem, da bom vse zvedla s testom (ki sem si ga že nabavila), ampak se bojim, da je prehitro, da bi že kaj pokazal. Tukaj pa je še ena druga dilema: namreč, čez vikend odhajam na eno zabavo, kjer naj bi se tudi pilo. Najboljša rešitev bi torej bila, da iz preventivnih razlogov ne bi pila, kajne? Zmedeno, vem. Kljub temu pa vprašanje, ki sem ga že omenila: KDAJ ste ve prvič ‘začutile’, ‘občutile’, vedele, da ste noseče. Šele ko ste naredile test, ali že tudi prej? Kakšni znaki so to?

Hvala za vaše odgovore in kometarje.

Lp, L.

Meni je zamujala M 12 dni, kar je bil očiten znak da sem noseča. Ker imam redno M na 28 dni.
Sicer pa ne čutiš nič posebnega na začetku. Najboljše je, da narediš test, pa boš videla na čem si.
Alkoholu se pa raje izogibaj v enormnih količinah tudi sicer, če nisi noseča.

Meni je bilo že pred izostankom menstruacije slabo. Ampak znaki so pri vsaki različni (nekaterim sploh nikoli ni slabo). Test sem naredila prvi dan po izostanku menstruacije in je že pokazal dve črtici (delala sem z baby check-om).
Glede alkohola pa toliko, da je menda še posebej škodljiv ravno v prvih mesecih nosečnosti, tako, da bi se ga jaz popolnoma izognila. Saj zabavaš se lahko tudi brez alkohola, še sploh, če imaš takšno lepo novičko. Držim pesti, da si noseča, če si tega želiš in da zabava lepo mine.
Vsem lep dan! r

Meni je menstruacija zaostajala, kar je bil edini znak, da se nekaj dogaja (ponavadi je pršla pred rokom).. drgač pa popolnoma nobenega znaka, da je karkoli drugače.. :):). niti napetih prsi, niti trebuščka, nobenih slabosti.. skratka popolnoma nič.. ko sem preverjala z clear blu-jem kar nisem mogla verjet…
naredi test in boš vedla pri čem si…

glede alkohola: čim manj!

srečno!

Oj!
Tudi jaz kot ti še nisem preverila s testom, oz. sem, ampak je bil rezultat totalno čuden.
Imam pa napet trebuh (prej sem imela čisto raven trebuh, zdaj pa imam na prazen želodec takega kot prej, ko sem že pojedla obrok, da ti ne povem kakšen trebušček imam zdaj po jedi). Imam rahlo bolj napete prsi (ampak ne toliko, da bi prav bolelo). Kakšen dan sem zelo utrujena, prava cunja.
Sicer pa je od človeka do človeka zelo različno! So neki splošni znaki, ni pa nujno, da jih imaš. Enim je zelo slabo, drugim ne, ene bolijo prsi, vidijo vgnezditveno krvavitev… Ene pa sploh ne občutijo nič!
Sem pa noseča (če sploh sem) po mojih izračunih 5/6 tednov (bolj 5). Test bom naredila enkrat naslednji teden (imam tudi jaz neredne M).

Srečno

če ne bi naredila testa ne bi vedela.Noseča sem pa bila že 3 mesece.M sem imela neredno na 4 ali 5 mesecev

Tudi jaz imam neredne M (od 20-35 dni). Ravno zaradi tem nerednih M sem bila prejšnji mesec pri ginekologu vendar mi je rekle, da je z mano vse v redu. Zdaj je od zadnje m minilo že skoraj 40 dni…sumila sem, da nekaj ne štima. Prsi so me bolele tako kot ponavadi pred M, vendar jo ni in ni bilo. Nato sem si kupla test. Ful sem se ga bala naredit…in včeraj sem ga. pozitivno. Pojma nimam kaj naj zdaj. Tega nisem pričakovala in še manj načrtovala. Po moje me bo kap prej kot bom lahko spoh komu povedala. Doma so že opazli spremembo – sem tiha, zaskrbljena, se umikam…ponavadi sem ravno nekaj obratnega. Res nimam pojma kako naprej.

če bo kdo bral to…nej mi kaj svetuje

Pozdravljena pomlad!

Koliko si pa stara? Živiš še pri starših? Imaš že dolgo partnerja in si prepričana da je to to kar se tiče partnerja??

Lp, Ella

jaz ti bom tako rekla,ni važno ali živiš pri starših,ali imaš fanta in ne vem še kaj kar te druge sprašujejo.
Pomembno je ALI SI TI ŽELIŠ TEGA OTROKA!!!

Tinkara, pri meni je isto! Nikoli nisem imela trebuha, še posebej ne zjutraj, ko je bil želodec čisto prazen, zdaj pa je že zjutraj tako napet, da ne morem verjet. Nič mi ni jasno, ker nimam nobenih drugih znakov, menstruacija mi po mojem še ne zaostaja, ker jo imam itak 40-50 dni. Se pa bojim, da je še prehitro, da bi test karkoli pokazal. Ga imam v vsakem primeru naredit jutri zjutraj, da vidim kako in kaj.

Pomlad, najprej pomisli, kakšni občutki TEBE prevevajo, če so pozitivni ob misli na majhno štručko, pozabi na svet, štručka VERJEMI bo neprecenljive vrednosti in dokaz, da si se pravilno odločila. Razen, če si premlada, brez fanta, brez denarja, brez podpore bližnjih in bi ti otrok predstavljal vse drugo kot veselje.

Lepo se imejte, L.

Draga pomlad!

Srčno upam, da so razmere za novo življenje pri tebi toliko urejene, da boš malo bitjece sprejela!

Četudi si mlada in te je strah, ti želim poguma in podpore!

Ko te bo dete prvič pogledalo v oči, boš najsrečnejši človek na svetu!!! Pravzaprav že prej, če boš dete v sebi sprejela kot največji zaklad!

Vso srečo ti želim!

Sapramiška

Jajcece naj bi se vgnezdilo nekje en teden po spolnem odnosu, M naj bi nastopila 12-14 dni po ovulaciji. Torej, ce menis, da je bil spolni odnos nekje okoli ovulacije, naredi test kaka dva – tri tedne po spolnem odnosu. Pa dej manj pit na zuru, gotovo ne bo taka kriza, da tega ne bi zmogla.

še vedno živim doma, fant pa tudi…tudi načrtova še nisva kakega skupnega življenje, otrok pa tudi ne….
kako to misliš, če je to sploh stvar fanta? zdi se mi, da je on edini, ki bi mu lahko to povedla.

New Report

Close