Najdi forum

Kdaj veš, da se zveze ne da več nadaljevati?

A veš, koga najbolj prizadene, če pri partnerju vidi, da jim je nekdo pisal? Tistega, ki sam to počne. Tisti je sam tako ljubosumen in se v takem primeru zastrupi z lastnim strupom.
Tako da ne biti tako prepričana, da je tvoj tip nekaj posebnega in te je začel spoštovati. Samo bolj skriti zna. Spoštovanje nekdo ima ali ga nima do partnerja. Ni to nekaj kar danes ni, jutri pa čudežno se pojavi.

Za avtorico te teme pa: če želiš stran vrzt svoja lepa mlada leta v sekiranju in preverjanju nekoga, ki te več kot očitno ni vreden in ne spoštuje, kar daj. Samo ne potem čez 10 let pisat, kako si naredila napako, da si ga nazaj vzela, ker smo ti lepo povedali, da ta tip ni zate.

Kar zaključite zvezo, bo bolje za vas in vaše živce.
Partnerja morata prispevati v skupno zvezo vsak svoj part. Od tu sta part-nerja.
Dve osebi, ki se spoznata, da si želita ena drugo, se bosta srečali nekje na poti med njima.

Po napisanem je očitno, da v tej megli njegovega odnosa še vedno iščeš samo eno TROHICO kristalnega upanja… Mi je hudo. Sploh zato, ker točno vem, kaj preživljaš.
Vse tole sem sama preživljala ko sem PRVIČ ugotovila, da prvi fant ni pravi zame. To sem potem ugotavljala drugič, tretjič…desetič.. in minilo je skoraj 5 let in cela srednja šola.
Na koncu sem morala blokirati njegovo številko in kasneje zamenjati svojo, ker bi zame takrat naredil VSE, kar bi moral že v defaultu. Torej; upam, da se odločiš, da ga odsloviš že zdaj. In se prikrajšaš vse solze, obup, bolečino, tist občutek v želodcu, ko veš, da nekaj ni ok – pa vseeno vztrajaš, rineš svoje občutke na stran itd. V tem primeru bodi pripravljena na plaz pozornosti, obljub, solz, izkazovanja ljubezni in še veliko več grand gesture-jev, ki jih tvoj Loverboy premore… in upam da boš ob vseh nasvetih tukaj dovolj močna in po zaprtih vratih, te še zaklenila.
V nasprotnem primeru pa bo to postala stalna praksa in se bo Loverboy navadil tega vzorca. Nikoli se ne popravijo. Začnejo te samo še bolj očitno nespoštovati. Kar pri tvojem primeru glede na posmeh in ignoriranje že v prvi situaciji, ne pomeni nič lepega…

Prosim te, ne išči več luči na koncu tunela. To ni tunel, to je samo neraziskana jama, iz katere povratka ni. Ne poslušaj zgodb ”moj se je pa rfes spremenil”. Ne, ni se. Samo skrivati se je naučil tako dobro, da tega nočeš oz. še nisi opazila. Od takih tipov, kot ti je že zgoraj nekdo odgovoril, samo BEŽI.

Consider yourself lucky, da si na prvega naletela na takšnega frajerja. Dobra popotnica za naprej in brezplačno vgrajeni alarmi z rdečo lučko za celo življenje 🙂

Tale tip je narcis in vidi samo sebe. Pozornost drugih žensk mu preveč paše, dvomim, da je sposoben monogamne zveze.
Jasno da je imel z bivšo toksičen odnos, saj je sam prispeval povod za ljubosumje … pri tebi počne isto.
Vem, da boli, ampak bolje je zapustiti tako vezo, saj bo s časom postalo še slabše, vedno huje bo. In ne skrbi, prebolela boš. Verjetno prej, kot pričakuješ. Sčasoma boš spoznala nekoga, ki te bo vreden. Ta te namreč ni.
Pa srečno!

Se strinjam. Na prvi pogled (po prebranem) bi rekel, da bo vedno tako.

Mogoče te ne bo fizično prevaral in je res samo kolega s temi puncami, mu pa pač ta pozornost godi. In mu bo čez 2 leti, 5 let 20 let.

Update: je mislil da se lahko igra neke igrice z mano ker ve kako ga imam rada. Vso zadevo je tako obrnil da izpade žrtev on sam, ko sem pokazala da se resno teh igric ne grem, se je takoj začel opravičevati itd. Samo pustila stvari in šla. Hvala vam vsem, očitno z njim res ne bom preživela življenja kot sem si predstavljala…

niti se mi ne da čitat. bo pa 1 vrstica dovolj. ti študiraš on dela. to je to. konec. al ga pripraviš. da bo študiral tudi on. da se bo posvetil študijo, športu in pač službi. m uboš pomagala pri vsem da bo lahko študiral, če bo želel seveda. al pa konec pa idi stran. druge opcije ni. ker bo razlika v sluzbi in plači prevelika in enrkat ti bo zmešal glavo en z boljšo službo ki bo pač ob pravem mestu ob pravm času, k oboš še kaj popila, bo lih na prave tipke pritisnil, makar je luzer in boš dala noge narazen in bo pol konec. raje sedaj konec ko pol ko se bos skurila .

Odgovor na objavo uporabnika
Neznam ne naprej ne nazaj, 22.07.2020 ob 19:55

Gotovo imaš prav… samo zadnje dni se ne spravim iz postelje, razmišljam in jokam ker vem da drugace je cist super fant samo te stvari so pac meni dealbreaker in nevem res sem mislila da bova midva za dolgo ker imava neverjetno povezavo, dobro se razumeva itd. Vem da bo ocitno treba zvezo zakljucit, ceprov je res nocem.

“drugače je res super fant”—a res?????

Preberi s knjigo V opoju narcisa. Mogoce ga prepoznas tam. Kot so tu punce ze napisale, stran od njega. Ni zaupanja vreden clovek. Meni se je podobno zgodilo pri skoraj 40ih. Mislila, da se je podrl svet. Objokavala sem ga skoraj eno leto, ceprav sem se sama odlocila, da grem. Zdaj, po 10ih letih vem, da je bila to edina resitev. Ti si se mlada. Ne skoci takoj v novo zvezo. Bodi nekaj casa sama. Nauci sw ziveti sama s seboj. Pojdi sama v kino, na sprehod, v hribe, na pijaco. Sama. Da vidis, da si samostojna. Ne potrwbujes takega manipulatorja, da si srecna,  samozavestna. Nauci se biti samozaveatna sama s seboj. Hodi naokoli tudi z druzbo, seveda. Samo poskusi se ne zaplesti takoj v novo zvezo. Spusti svoj ego in dvigni zavedanje. Ta zveza ni bila prava, ceprav si polagala upe vanjo. To si moras na glas priznati. Ko te prime nostalgija, si reci, to nisem jaz, to je noj ego. S tem ti raste zavedanje, ki ga imamo vecina na zelo na nizki stopnji. Bodi srecna sama s sabo, s knjigo…. Sele potem bos srecna in samozavestna in zadovoljna v zvezi. In ko bos dvignila zavedanje, bos take tipe hoteo spregledala in odslovila😉.

lpm

Pozdravljena,  pišeš, da je drugače super fant in da je pijača majhen problem. Hm… Pijača je vedno velik problem, verjemi. Ker se stvar samo slabša z leti. Laganje in pisanje s kolegico? Je lažnivec, manipulator (igranje slabega počutja). Po tem ko ti dvigne pokrov, se on hahlja in pije dalje. Starši te hodijo iskat na morje, da se lahko doma v miru skujaš in potem tečeš nazaj v isto sranje? Se ti zdi to zrelo od tebe? Če bi bil jaz starš, bi te samo enkrat prišel iskat. In če si se odločila, da greš nazaj. Potem, bi bila naslednja vožnja domov samo potuha. Zresni se in spokaj, dokler te še ni psihično uničil. Hm… kar ne morem verjet, da rečeš, drugače je vredu fant, samo moji morajo priti po mene, ker ni za zdržat z njim cel dopust. Zberi se punca.

Tako težko berem tvoje izrazito slovnično nepravilne stavke, da dobim vtis, da če enega stavka ne znaš napisati pravilno, si pač bolj preprosta. Kaj pa lahko ob tako nepismenem izražanju študiraš? Težko si predstavljam.

In za tako te ima očitno tudi tvoj partner. Vrti te okoli prsta, ker lahko.

Odgovor na objavo uporabnika
Neznam ne naprej ne nazaj, 22.07.2020 ob 10:22

Pozdravljeni, pišem vam zaradi moje zmede, subjektivnosti, saj se neznam pravilno odločiti. S fantom sva skupaj že dve leti in pol, pred tem je tudi imel punco s katero je biu skupaj okrog 4 leta in je bila zelo ljubusumna, razmerje pa je bilo toksično. Se mi zdi da je zaradi nje začel že takrat lagati o najbolj navadnih stvareh in to sem začela opažati že po prvi polovici leta ko sva bila skupaj. Sem pa študentka on je 4 leta starejši ampak že dela. Ko pijejo s kolegi nima meje in pride dostikrat domov pijan. Večino časa sva skupaj ali pri njih doma ali pri nas. Pravi da je star dovolj in da je mlad in da mu pač “sede” pit. V resnici je to še najmanjši problem. Zaradi prejšnje punce je zgubil stike skoraj z vsem prijateljicami, ko pa sva bila midva skupaj sem ga še sama spodbudila da kašen stik ponovno obudi ker razumem da imamo pač vsi prijatelje nasprotnega spola in se mi to zdi popolnoma ok. No ampak tu sta najbolj pomembni dve prijateljici. Poimenujmo jih Maja in Lana. Obe sta bili njegovi sosolki, Lana mu je bila dolgo tudi vsec. Ko se je pogovarjal z njima preko socialnih omrezij je pogovor raje zbrisal in mi prekrival. Zaupanje pa sem zgubila popolno ko je Lani napisal da jo pogresa in da si zeli da jo cimprej vidi in pod tem polno srckov. Lana sicer studira v ZDA in se ne uspeta videti veliko, stvar pa je v tem da jo tudi jaz poznam in se mi je vedno zdela vredu. Ko sem zgubila zaupanje sem mu zacela brskati po telefonu ( vem da ni prav ampak nisem si znala drugace pomagati) in sem to odkrila da ji je pisal in z njene strani je res zgledalo kot da ona nic noce z njim on pa ji je pisal kot da je najbolj zaljubljen v njo. Po pogovoru ji res ni pisal do marca mislim da ( oz. Vsaj jaz nevem da bi ji) in takrat je ona njemu nazaj zacela. Malo sem premislila in jaz menim da ji je sedla ta pozornost od njega, ko pa je ni bilo vec mu je sama zacela pisati kdaj se vidita in tako… no jaz pa ze takrat nisem imela ravno zaupanja. Zgodba se nadaljuje, sva sla na morje kamor je prisla Maja s svojo druzbo, za katero mi je tudi skrival pogovore, zmotilo je me je ko je ona napisala da me mora spoznati da vidi ce me lahko odobri njemu, kar se mi res ne zdi vredu ker ni njegova mati, sestra karkol pac. No in se je delal cel dan da se slabo pocuti ker ko smo sli ven iz apartmaja in sem cez 15 min prisla nazaj ga ni bilo vec in je biu pri njej. Takrat sva se tudi zelo sprla in en dan prej sla iz morja. Ko sva se poskusala pogovoriti sem se odlocila da mu dam se eno priloznost, on pa se je nekaj dni po tem dobil z Lano. Tega mi ni povedal. Potem sva sla ponovno na morje z njegovo druzino kjer je bilo vse super in tudi nisem vec brala nicer ker sem potem slabe volje. Iz tam naprej p sva sla k njegovim kolegom. Lani sem napisala ce je se doma, da bi se dobila za kaksno pijaco ce ima cas, ampak res samo zato ker je ze tako dolgo nisem videla, mi poslej da je ze v zda in jaz napisem da se gotovo potem tudi z mojim fantom ni uspela dobiti. Takrat mi ni odgovorila ampak sem naslednje jutro videla, da z njim se pa je pogovarjala in sem ji samo napisala hvala ona pa je pol minute za tem njemu poslala najin pogovor ces da sem ljubusumna da jaz njej nic ne pomenim in da je ona do konca lojalna samo njemu, nevem kaj mi je bilo da sem kar jaz odgovorila da se bomo zmenili in ona sekr pise v stilu da je bolje da sem nanjo jezna kot na njega itd. Seveda sem mu to povedala ker sem res vedno iskrena glede vsega in sem zelela da resiva stvari. Potem pa sem ga vprasala ce sta se dobila in je rekel ja. Takrat me je presekalo na pol, res se mi zdi da me je izdal ker je vedel kako se pocutim glede nje. Vedno obljublja kako se bo spremenil potem pa naredi nekaj takega in pricakuje da se bom kujala potem pa da bo kar vse vredu. Najhuje je pa to, da se sploh ni zelel pogovoriti najprej o tem ampak je sel najprej njej pisat in klicat. Tako da me je druzina se isti dan prisla iskat. Mi je pa tudi rekel precej mastnih stvari ta dan ki jih ni se nikoli prej in so me res zabolele, tusi to v smislu da ga ne briga kaj si jaz mislim o tem da se on dobiva in da lahko leti tudi v ameriko ce jo bo hotel videt. Tako zelo sem prizadeta, sploh neznam opisat, on se je pa dokler me niso prisli iskat obnasal kot da je vse vredu in je naprej pil in se smejal. Mene pa trga na pol, neznam se soociti s tem in ga niti pogledat ne morm.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Živijo,

Samo eno bom rekla: teči kolikor te noge nosijo od takšnega tipa……prejšnja je bila ljubosumna, sedaj si postala ti….da se laže se laže od vedno in ne zaradi bivše…… da pije to lahko postane veliki problem če ima karakter način kot ga ima on…. da se briga samo zase in za svoje užitke neglede na druge ki ga imajo radi in jih s tem prizadene!

Pojdi proč dokler lahko….prepričana sem da si lahko  najdeš boljsega fanta…

Prtišjena do konca 😎😎😎

Prosim zapusti ga. Iz tega se ne bo nič dobrega razvilo. Sem bila sama v podobnem razmerju. 3 mesece sem bila ljubosumna in me je skos prepričeval, da nimata nič. potem pa me je prevaral z njo. zelo težko je bilo oditi stran od njega, ampak vredno. sedaj sem z drugim v razmerju 5 let srečna. nikoli konflikta.

Ojla,

zal sem bola v podobni zvezi in verjetmi da ne bo nic boljse… z leti gre sam se na slabse… in ce smo ze pri temu si te ne zasluzi, naj bo z Majo, Lano.. oz katero koli ze lahko lovi… Jaz ga na tvojem mestu ne bi vec poslusala, spakirala in sla… Ni zdravo za tvojo psiho… in za naslednje razmerje ki ga bos imela… glavo pokonci, zasluzis si vec 😉

pojdi cimprej, ko so enkrat otroci je tezje, spremenilo se ne bo

Sem imela z fantom podobno situacijo, kasneje sva se itak razšla, dobival se je z bivšo, meni pa lagal da “kao” nič nimata.. parkrat kar sem jo videla, je bla vedno v minici, ali v kaki kratki oblekci, in v samostoječih štunfah, pol pa še se je vedno tako vsedla da se je malo rob čipke videl, da je bivši imel kaj za gledat.. enkrat ko sta šla na pijačo mi je rekel da lahko grem polek sem se tudi sama oblekla v kiklco in samostoječe štunfe, ker jih zelo rada nosim in sem imela rada da me je božal po nogah, ko sem bla v štunfah.. tak da predvidevam da je njo tudi moral božat po nogah ko sta bla sama..

New Report

Close