Najdi forum

Kdaj veš, da se zveze ne da več nadaljevati?

Pozdravljeni, pišem vam zaradi moje zmede, subjektivnosti, saj se neznam pravilno odločiti. S fantom sva skupaj že dve leti in pol, pred tem je tudi imel punco s katero je biu skupaj okrog 4 leta in je bila zelo ljubusumna, razmerje pa je bilo toksično. Se mi zdi da je zaradi nje začel že takrat lagati o najbolj navadnih stvareh in to sem začela opažati že po prvi polovici leta ko sva bila skupaj. Sem pa študentka on je 4 leta starejši ampak že dela. Ko pijejo s kolegi nima meje in pride dostikrat domov pijan. Večino časa sva skupaj ali pri njih doma ali pri nas. Pravi da je star dovolj in da je mlad in da mu pač “sede” pit. V resnici je to še najmanjši problem. Zaradi prejšnje punce je zgubil stike skoraj z vsem prijateljicami, ko pa sva bila midva skupaj sem ga še sama spodbudila da kašen stik ponovno obudi ker razumem da imamo pač vsi prijatelje nasprotnega spola in se mi to zdi popolnoma ok. No ampak tu sta najbolj pomembni dve prijateljici. Poimenujmo jih Maja in Lana. Obe sta bili njegovi sosolki, Lana mu je bila dolgo tudi vsec. Ko se je pogovarjal z njima preko socialnih omrezij je pogovor raje zbrisal in mi prekrival. Zaupanje pa sem zgubila popolno ko je Lani napisal da jo pogresa in da si zeli da jo cimprej vidi in pod tem polno srckov. Lana sicer studira v ZDA in se ne uspeta videti veliko, stvar pa je v tem da jo tudi jaz poznam in se mi je vedno zdela vredu. Ko sem zgubila zaupanje sem mu zacela brskati po telefonu ( vem da ni prav ampak nisem si znala drugace pomagati) in sem to odkrila da ji je pisal in z njene strani je res zgledalo kot da ona nic noce z njim on pa ji je pisal kot da je najbolj zaljubljen v njo. Po pogovoru ji res ni pisal do marca mislim da ( oz. Vsaj jaz nevem da bi ji) in takrat je ona njemu nazaj zacela. Malo sem premislila in jaz menim da ji je sedla ta pozornost od njega, ko pa je ni bilo vec mu je sama zacela pisati kdaj se vidita in tako… no jaz pa ze takrat nisem imela ravno zaupanja. Zgodba se nadaljuje, sva sla na morje kamor je prisla Maja s svojo druzbo, za katero mi je tudi skrival pogovore, zmotilo je me je ko je ona napisala da me mora spoznati da vidi ce me lahko odobri njemu, kar se mi res ne zdi vredu ker ni njegova mati, sestra karkol pac. No in se je delal cel dan da se slabo pocuti ker ko smo sli ven iz apartmaja in sem cez 15 min prisla nazaj ga ni bilo vec in je biu pri njej. Takrat sva se tudi zelo sprla in en dan prej sla iz morja. Ko sva se poskusala pogovoriti sem se odlocila da mu dam se eno priloznost, on pa se je nekaj dni po tem dobil z Lano. Tega mi ni povedal. Potem sva sla ponovno na morje z njegovo druzino kjer je bilo vse super in tudi nisem vec brala nicer ker sem potem slabe volje. Iz tam naprej p sva sla k njegovim kolegom. Lani sem napisala ce je se doma, da bi se dobila za kaksno pijaco ce ima cas, ampak res samo zato ker je ze tako dolgo nisem videla, mi poslej da je ze v zda in jaz napisem da se gotovo potem tudi z mojim fantom ni uspela dobiti. Takrat mi ni odgovorila ampak sem naslednje jutro videla, da z njim se pa je pogovarjala in sem ji samo napisala hvala ona pa je pol minute za tem njemu poslala najin pogovor ces da sem ljubusumna da jaz njej nic ne pomenim in da je ona do konca lojalna samo njemu, nevem kaj mi je bilo da sem kar jaz odgovorila da se bomo zmenili in ona sekr pise v stilu da je bolje da sem nanjo jezna kot na njega itd. Seveda sem mu to povedala ker sem res vedno iskrena glede vsega in sem zelela da resiva stvari. Potem pa sem ga vprasala ce sta se dobila in je rekel ja. Takrat me je presekalo na pol, res se mi zdi da me je izdal ker je vedel kako se pocutim glede nje. Vedno obljublja kako se bo spremenil potem pa naredi nekaj takega in pricakuje da se bom kujala potem pa da bo kar vse vredu. Najhuje je pa to, da se sploh ni zelel pogovoriti najprej o tem ampak je sel najprej njej pisat in klicat. Tako da me je druzina se isti dan prisla iskat. Mi je pa tudi rekel precej mastnih stvari ta dan ki jih ni se nikoli prej in so me res zabolele, tusi to v smislu da ga ne briga kaj si jaz mislim o tem da se on dobiva in da lahko leti tudi v ameriko ce jo bo hotel videt. Tako zelo sem prizadeta, sploh neznam opisat, on se je pa dokler me niso prisli iskat obnasal kot da je vse vredu in je naprej pil in se smejal. Mene pa trga na pol, neznam se soociti s tem in ga niti pogledat ne morm.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljena,
tudi sama sem kot mlajša bila v razmerju s fantom, ki je imel ”ljubosumno bivšo”. Ti bom povedala kar brez olepšav: tale tvoj ”bogi” fant je pač pogruntal eno finto več, kot večina. In sicer, da si najde eno lepo, pametno, odgovorno punco za doma, pa ga šmira okrog takimi bolj ”out of his league”, kadar mu (če mu) to seveda uspe.
Blagor tebi, da si ostala tako dolgo in požirala njegove izgovore, ki to niso. To so namreč samo laži, po zaključku te zgodbe, pa sklepam, da tudi teh več ne bo. Sedaj si postavljena pred vrata, na katerih piše POJDI, na tebi pa je, če se boš obrnila nazaj v upanju na tiste izgovore in v to, da se ”bolj zanimive – nedosegljive” ne vrnejo prehitro (ali sploh) iz Amerike domov.
Daj, ne bodi še ena v seriji ”neumnic” in si najdi nekoga, ki te spoštuje. Sama si namreč zadolžena, da ljudem pokažeš, kak odnos pričakuješ. Tudi, če to pomeni, da boš tole povezavo odrezala.
Nasvet: čez eno leto ne boš več vedela, zakaj točno si se sploh sekirala….

Srečno!

Gotovo imaš prav… samo zadnje dni se ne spravim iz postelje, razmišljam in jokam ker vem da drugace je cist super fant samo te stvari so pac meni dealbreaker in nevem res sem mislila da bova midva za dolgo ker imava neverjetno povezavo, dobro se razumeva itd. Vem da bo ocitno treba zvezo zakljucit, ceprov je res nocem.

Prosim ne bodi neumna in si ne govori da je “drugace pa super fant”. Ni super fant. Dalec od tega. Prikriva ti, dobiva se z drugimi puncami, brise pogovore (zakaj le, ce je samo prijateljica?) , se reži, vseeno mu je za tvoja custva, itd. Kje vidis ti super fanta?
Super fant je fant ki bo zaljubljen samo vate, ga ne bodo zanimale druge punce, sploh ne bo imel potrebe pisat in se dobivati z drugimi ter ti to prikrivati. Ce bo imel prijateljice te bo povabil zraven na pijaco in boste postali skupni prijatelji.
Res zgubljas cas s taksnim fantom. Skoda zivcev in solz. Zakljuci zgodbo in dalje. Ta te definitivno ni vreden. Zacni se ceniti. Cez par let bos videla da imam prav.

takole bom rekla… tip, ki si ga želiš.. se mora do tebe obnašati tako, kot se ti do njega obnašaš. mu prikrivaš sporočila in jih spretno brišeš? Ne.
In tako naprej…
Vse veš. Naredi to. Nekaj časa boš trpela.. ampak, če pa ne končaš, boš trpela še mnogo dlje.

Sem imela takega…obseden s pozornostjo drugih zensk, dokler jih mora osvajat so mu zanimive, potem pa jih zavrze. Tip je narcis. To niso nobene njegove prijateljice ampak sex frendice s katerimi ima verjetno tudi prijateljski odnos. Isto mi je delal, so mu kao morale “odobrit” vezo z mano, ki pa ni trajala, mi je bilo namrec zelo hudo ampak sem morala cez to. Toliko me je delal ljubosumno s tem dopisovanjem, da je enkrat pocilo. Tako, da dobro premisli, ce bos to prenasala, ker bo vedno tako.

No sporocam da dokler ne pride domov iz morja sem njegovim nesla njegove stvari, svoje pa pobrala. Hvala vam vseem. Trenutno mi je zelo tezko ampak upam da bo slo. Tezko mi je predvsem zaradi tega, ker sem ga res videla kot bodocega moza, partnerja…

Super oseba je tista, s katero se občasno spričkaš zaradi nepospravljene posode ali drobtin na mizi, ne pa zaradi pijače in ljubic. Odnos do tebe je nikakršen in nič ne kaže na to, da bi v tebi videl bodočo ženo – mimogrede, če v resni zvezi ne vidiš dolgoročne prihodnosti, ne vem, zakaj bi se sploh šel resno vezo.
Normalno, da ti je hudo, težko in te hoče raztrgat, ker si čustvena oseba in ker si ga očitno imela iskreno rada. Ampak pogosto samo ljubezen ni dovolj. Nekaj časa zelo boli, potem malo manj boli, potem samo še boli in počasi človek preboli. Verjemi, da bi se prej ali slej zgodilo to, kar preživljaš zdaj, in v takem primeru je bolje prej kot slej.

Pozdravljena,
Ko berem tvojo ibkavo, jw kot bi poslusala svojo zgodbo s prvim fantom. Skupaj sva bila 4 leta, stalni si je pisaril z drugimi. Ja, navzeven je kazal kkao je super in fajn. Potem pa sem odkrila kakšen je.
Veliko volje sem potrebovala, da sem lahko odšla. Zajtrjeval je, da to ni res, da ima samo mene ras. Blablaba. Nekdo, ki te ima res rad, nebo delal tega. Pika konec. Ce nic ne skrivas, ne rabis brisati pogovorov. Spakiraj in se ne pusti pregovoriti. Malo se zamisli kako si predstavljas taksno prihodnost. Da bos stalno na preži, da se ti bo smejal v obraz. Hvala lepa! Pa se nekaj. Jaz sem pol leta komaj dihala. Danes po cca 10 letih od tega sem neskoncno vesela, da sem zbrala pogum in sla. Cas celi vse rane. Potegni ven nauk in gremo dalje❤️

Mene pa res zanima s kom je sel na morje… verjetno s prijatelji a? :/ Tkole je moj bivsi predn sva se razsla,sel s kolegi na morje, k ubistvu prej ni nikoli sel ves cas ko sva bla skupaj… no kasneje sem itak zvedla da je sel s ‘tanovo’, js pa trapa naivna misnla da je s kolegi, hahahha…
Cimdlje stran od takega modela. Na svetu je se toooooooooooook velik super fantov, kje pa pise da moras pri (ne vem kolk si stara) 25ih imet ze tapravega za cel lajf. Lohk pride sele pri 35ih… prevec jih je na svetu, da bi zarad enga tazga jokala.

Ne vem da je s kolegi na morju ker sem bila tudi jaz in so sele potem prisli iskat. Morala bi ostati se kakih 5 dni z njimi pa nisem mogla. Sem skoraj sigurna da me prevaral ni s tisto punco ker ima ona fanta… amoak sem pa tudi kar prepricana da ce bi bila ona za… bi me. Punce kaj pa mi lahko poveste o tistih ki so sami cez cas skapirali napako in delali v tej smeri? Vem da je butasto da tako razmisljam… ampak samo zanima me

To ne mores gledat. Zgodbo zakljuci in si poisci pravega. Ce bos cepetala za njim, se ti zna zgodit, da bos izgubila dragocen cas in cas, ko po svetu hodi se kak normalen fant. Bo bolelo, predvsem tebe. Njega pa, po prebranem sodec, bolj bolel ego, ker te ne bo vec mogel vrtet. Ceni sebe in ne popuscaj. Vsak morebitni zal mi je z njegove strani, bo hitro pozabljen in bo vse po starem. Mogoce mu pa tudi zal ne bo. Pravis da je na morju….mogoce pa svingajo pa ti ne ves zato.

Iz lastne izkušnje ti lahko napišem, da beži stran od takšnega moškega. Nikoli se ne bo spremenil. Ugotovil je, da te lahko vrti okoli prsta… Vsekakor te ne spoštuje in je daleč od “ženitvenega” materiala. Krade ti dragoceni čas in se s svojimi dejanji norčuje iz tebe za tvojim hrbtom… Kdo ve kaj vse ti še prikriva… Ne nasedi na sladke besede in govorenje kako se bo spremenil… Zaslužiš si nekoga, ki te bo vreden, glede na opis tega moškega za resno vezo ne bi privoščila nobeni…

Kje si slišala, da taki primeri obstajajo? Mogoče se pokesajo, ko so stari 55, jim po njihovi krivdi propade zakon in se spomnijo ene luštne, prijazne in naivne, ki so jo j..bali v glavo pri 25.
Zapomni si nekaj: s tistim, ki te bo imel res rad, ne boš imela takih skrbi, težav in vprašanj.

Kje si slišala, da taki primeri obstajajo? Mogoče se pokesajo, ko so stari 55, jim po njihovi krivdi propade zakon in se spomnijo ene luštne, prijazne in naivne, ki so jo j..bali v glavo pri 25.
Zapomni si nekaj: s tistim, ki te bo imel res rad, ne boš imela takih skrbi, težav in vprašanj.
[/quote]
Same si izmišljujejo takšne pravljice, da lahko lažje utemeljijo smiselnost lastne žrtve.

Ujete so znotraj Stockholmskega sindroma in opravičujejo svojega ugrabitelja, manipulatorja.

Tudi, če jim pomagaš od zunaj.. se vrnejo k svojemu izsiljevalcu.

Resnica je tako ravno obratno: Njim samim mora kapniti, da to ne vodi nikamor. One same so tiste, ki morajo priti do tega spoznanja.

Dokler tiho sanjarijo o pravljični rešitvi, kjer namesto njih samih, do tega pride druga stran – moški – manipulator, se ne bo nič zgodilo.
Obe strani sta tako enako ujeti. Pri čemer manipulator prejema večino tega kar potrebuje. Zato ostaja in se napaja.
Žrtev pa ves čas “tiho upa”; da se bo drugi spremenil – in s tem ona sama. Ker pa do tega seveda praktično nikoli ne pride.. se potem žrtev, veliko prepozno, ozavesti in prekine.. po vsej verjetnosti že z nekaj otroci, kreditom..

De omnibus disputandum..

Morda te res ima rad,a te ne ceni dovolj. Ti povem,kaj pomeni ceniti partnerja? Tudi moj je imel na začetku zveze finte in se je obnašal kot da je kralj,velikokrat brezobzirno,pa tudi pil ga je s kolegi,ja,bila sva še mlada,jaz 4.letnik srednje,on 4 leta več. A sem ga postavila pred dejstvo in se je uredilo. Pa nikakor to ni šlo čez noč. Ko je nekaj let pozneje po naključju videl,da mi je na Fb pisal en stari znanec (jaz sploh še nisem videla sporočila),je bil tako ljubosumen,da se je jokal. In ja,jaz sem v tistem trenutku,čeprav nic kriva,pokazala njemu,kaj pomeni spoštovati partnerja in njegova čustva. Nisem se prepirala, potolažila sem ga in nikakor nisem govorila,da jaz lahko delam,kar hočem. Lahko zaključiš zvezo,lahkò pa poskusiš rešit. Midva sva prva leta imela res divje,sedaj sva skupaj 16 let. Pogovor,pogovor …

In ti praviš, da je njegova prejšnja zveza bila toksična, ker je bivša bila tako ljubosumna?

A ni potem vajina tudi, ker se tudi ti ljubosumna?

Vidiš kako naivna si? Bivša ni bila bolano ljubosumna, ampak se je morala ubadat z istimi prevarami kot ti. Ti je zdaj kaj bolj jasno?

Za vajina zveza je toksična…pa ne zaradi tebe. Skupaj si z manipulatorjem in pravim loverboy-em.

Misliš, da bo sedaj priletel do tvojih vrat, ti obljubil večno zvestobo in te imel rad do konca svojih dni?

Hehe. Mogoče dan dva, potem pa spet dopisovanje in dobiva je z drugimi.

Bodi pametna.

AnaBan… podobna situacija nekako.. po eni strani razumem da s takim človekom ne morem biti. Vendar ta problem je pravzaprav samo glede te punce najbolj. Z njim se res razumem, imava podobne poglede na zivljene, zeliva si skupnega zivljenja, vendar mislim da se se ne zaveda da me je to res prizadelo in da me je prakticno res ze zgubil. Glede na vajini situacijo me res zanima to kar po eni strani upam vendar jaz glede tega ne mislim nic narediti. Ce bo sam spoznal kaj je naredil in z dejanji pokazal da zeli resiti to zvezo… sem pripravljena tudi jaz. Vendar ce on nima tega namena.. vem da je cas da se umaknem.

Kdaj veš, da se zveze ne da več nadaljevati?

Takrat, ko je presežen limit vašega občutka lastne vrednosti.

Zdaj, večina ljudi planeta se ceni veliko nižje od svoje dejanske vrednosti. Posledično prenašajo egocentrične, manipulacije drugega. Ne verjamejo, da si “zaslužijo” kaj več.

Vzrok je seveda odnosi v izvorni družini, kjer pač starši niso zmogli dati realne vrednosti otroku v naročje. Le ti se potem precenjujejo (ego-centriki) ali podcenjujejo (material bodočih žrtev ego-centrikov).
V realnih okoliščinah pa so lahko že te, v osnovi prenizko postavljene meje, že ničkolikokrat poteptane.. pa potem traja še leta, da se iz tega podcenjujoči človek izvije. Nekateri sploh nikoli več ne izplavajo. Ostanejo znotraj kanalizacije.

Podobno kot pravijo za narode: “Vsak narod ima točno takšno vlado, ko misli, da si jo zasluži.”

De omnibus disputandum..

Joj, ti si res mečeš pesek v oči z lopato. Po čem vendar sklepaš, da želi živeti s tabo in da razmišljata podobno? Po njegovih mastnih izjavah, flirtanju z drugimi, pijančevanju s kolegi? Starši so te morali priti iskat na morje, kjer si bila z njim, halo! Stalno počne eno in isto in ga posledice tega prav malo brigajo. S tabo je, ker ne odideš, ne zato, ker bi te imel rad, in ker lahko počne, kar ga je volja, saj ti vse požreš, z nekaj sitnarjenja sicer, ampak vseeno.

New Report

Close