kdaj v velik avtosedež?
Naš sine je star 6 mesecev in nože nikakor več ležati, v jajčki-avtosedeži pa tudi več noče biti, ker mu ne paše lega.Pa še jajčka je že skoraj premajhna, ker je naš korenjak velik fant.
Doma imamo avtosedež concorde fixmax ( od 8.meseca naprej), pa me zanima kdaj lahko sina dam v ta avtosedež, ker sem kupila tisto zagozdo, za nagib sedeža.Verjetno ko bo star 8 mesece, ker tako piše.
AMpak lahko bi ga dala sedaj, če bi uporabila to zagozdo,pa me zanima če kater ve ali se ta fixmax lahko montira samo tako da otrok gleda naprej, ali pa tudi tako kot jajčka, da gleda v obratni smeri vožnje.
Do kdaj pa mora otrok sedeti v avtu v obratni smeri vožnje?
Upam da boste lahko razvozlale ta moj problem in mi malo svetovale?
Pogoj za gledanje naprej v avtu je načeloma 10 kg in 1 leto. Pri lupinicah je problem v tem, da jih naši malčki prerastejo že prej. Mi smo imeli srečo, da je bil sin sicer precej dolg, vendar ne preveč težek, zato smo ga imeli v lupinci do 11. meseca. Problem je v tem, da mlajši dojenčki (nekje do 9. meseca) še nimajo tako močnih vratnih mišic in si lahko hudo poškodujejo vrat, če se avto sunkovito ustavi. Vem, da ti nisem prav veliko pomagala, ampak vseeno.
Srečno vožnjo!
Priporočam ti, da če ga že boš preselila v večji sedež (kar je lahko bolj varno, kot pa če je jajčko že prerasel in so lahko v nevarnosti nogice) sedež le še imej obrnjen v nasprotni smeri vožnje. Mi smo imeli pri starejši tako obrnjenega kar nekaj časa. Mislim, da tako dolgo, dokler spet niso nogice postale predolge.
Mlajšo (9 m) imamo še v jajčki, ki pa ni jajčka ampak precej veliko jajce( če ne že kar fotelj), ki nam v avtu zasede ogromno prostora. Ampak otrok v njem ni utesnejen in ima še vedno dovolj prostora (sedež kiddy Od 0 -13 kg).
Svetujem pa, da se posvetuješ v trgovini, kjer prodajajo avtosedeže. Tam ponavadi svetujejo precej dobro. Vsaj meni so. Spraševala sem v Arielu, baby Centru, Rutarju…
Varno vožnjo vam želim!