Kdaj v kengurujčka?
Sama verjetno lahko opaziš, da dokler otrok ne zna držati glavice sam pokonci, v kengurujčku nekako leze skupaj. To po mnenju pediatrov ni dobro, ker lahko na hrbtenici nastanejo mikropoškodbe (ne me vprašat, kaj je to!).
Jaz ga sicer včasih za zelo kratek čas dam v kengurujčka, vendar ga moram še vedno podpirat z eno roko in to kar precej. Tako, da mi kengurujček le delno pomaga z oporo. Prosto imam vsaj eno roko, kar pride včasih prav, z drugo pa objemam dojenčka.
Pozdrav, Katarina
Zdravo!
jaz sem nosila oba otroka v kengoruju, vendar je bil oajačan, ne taka mehka vreča. Ko sta bila tako velika, da sta držala glavo pokonci, sem ju obrnila z hrbtom proti meni, tako da sta lahko videla, kaj se dogaja in sta bila tega zelo vesela. Mislim, da pa vozek, tista čisto enostavna marela, ki se da zložiti, ki nima ojačanega hrbtnega dela, naredi zelo veliko škode, saj v tisti malo večji otrok zleze v dve gube.
sama boš opazila, kako je otroku všeč v kengoruju, moja dva sem dala vanj (proti meni obrnjena, z ojačanim delom za glavo) približno pri 4 mesecih.
Poskusi, pa dosti veselja z maleckim
Simona