kdaj v bazen z dojenčkom?
Pozdravljene!
Mene pa zanima koliko so bili stari vaši dojenčki, ko ste šli z njim prvič na bazen v toplice, recimo. Na plavanje za dojenčke se gre pri 4 mesecih, to vem.Pa še to: koliko so bili stari, ko ste jih prvič vzele k sebi v taveliko bano?
hvala!
V bazenu se nismo bili, se bomo pa kmalu opogumili. Mali se pa že od tretjega meseca kopa z mano ali pa z atijem v ta veliki bani z veliko, veliko vode in strašansko uživa. Držim ga v naročju, ata asistira s kopnega (in obratno), mali brca, očke mu žarijo in protestira, ko se voda ohladi in ga zavijemo v kopalni plašč!
Tudi mi se kopamo v veliko vode, vsak dan skupaj, ati pomaga, pripravlja večerjo za našo pikico in na koncu seveda pobriše in namaže da se mami lahko do konca umije in to že kar od vsega začetka. V mali banici sem jo zraven patronažne kopala samo enkrat. V veliki vodi pa uživa sto na uro.
V bazen pa se odpravljamo tudi že kar nekaj česa. Sedaj smo malo prehlajeni pa ne moramo iti, prej pa je mami kar naprej imela rdeče tedne. Tako da smo stari že šest mesecev in še nismo bili.
Mi smo tudi hodili v toplice in na bazene že od malega naprej. Vendar sem vedno imela pomisleke in še jih imam. Vedno se spomnim ene oddaje pri Oprah (kje drugje!) o tem kako nevarno je kopanje v javnih bazenih in toplicah za otroke do petega leta starosti. Menda so občutljivi na neko bakterijo, ki pa je za take otroke smrtna.
Mislim pa da ni panike na Fakulteti za šport, kjer imajo plavanje za dojenčke in noseče mamice, kjer vsi otroci uporabljajo kopalke (tiste, ki ne gre skozi…) In pa seveda ni ga čez morje. Mi smo se veselo namakali pri štirih mesecih.
Na tv sem nedavno zasledila neko oddajo, kjer je pediatrinja svetovala in govorila prav o temi kopanja dojenčkov. in se svetuje, da če že, raje uporabljamo morje kot bazene, saj je v bazenih prisotnih veliko bakterij. priporoča se, da se s kopanjem v bazenih počaka vse do takrat, ko otrok zna sam uravnavati kdaj ga tišči na wc! pametno naprej dragi starši!
Zakaj bi bilo pa potrebno čakati toliko časa? Lulajopa kakajo otroci tudi pri 2 letih ali več.
Pa ne boš do takrat čakal al kako?
Naša je stara 6 mesecev in hodiva v Atlantisa na razgibavanje za dojenčke in je super – poleti bomo sicer večinoma v morski vodi ampak pozimi pa spet v bazenu pa čeprav v plenički 🙂
Ne preveč otrok zavijat v vatko….bakterije so vsepovsod 🙂
Joj, kolk ste ene kul, ko nič ne komplicirate! Ko bo pa kaj narobe, bo pa jok in stok in krivi bodo vsi drugi!
Mi smo hodili na plavanje na DIF, začne se lahko s 6 m. Tam je temperatura vode in zraka prilagojena za dojenčke, ki še ne znajo uravnavati temperature, in vsako uro analizirajo vodo – z razlogom! Otročki imajo oblečene plavalne neopren hlačke.
Bazen v Atlantisu je naša pediatrinja zaradi oporečne vode toplo odsvetovala oz. je rekla, da je za tako majhne primeren edino DIF.
res? Vsako uro analizirajo vodo :)))
Kje si jaz potem lahko pogledam analizo zadnjega meseca za vsak dan in vsako uro?[/quote]
Vprašaj tam. Če ne na uro pa na dve uri – takrat, ko so tečaji za dojenčke zagotovo.[/quote]
Seveda:) tako kot svizec zavije čokolado 🙂
Pa imajo kar sams voj laboratorij kajne da jim ni treba plačevati analize 🙂