kdaj testirati spolno prenosljive bolezni in kje?
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi sem imela spolni odnos z osebo, ki je imela več spolnih partnerjev. Najprej sva uporabila kondom, kasneje pa je bil odnos tudi brez kondoma. Partner ni nikoli končal v meni. Zame je bil to šele drugi spolni partner in prvemu sem popolnoma zaupala in vem, da je z njim vse ok. Skrbi me, da sem mogoče dobila kakšno spolno prenosljivo bolezen. Se moram testirati, čeprav sperma ni končala v meni? Je dovolj, če grem na ginekološki pregled in odvzem brisa? Lahko ginekologinjo prosim za kakšen test, ki ga lahko opravim, kar pri njej? Po kolikšnem času se bi lahko pojavili znaki kakšne bolezni?
Najlepša hvala za Vaš odgovor.
lp
Pozdravljeni,
mislim, da ni nujno, da se greste posebej testirat.Za osnovni mikrobiološki bris lahko zaprosite ginekologinjo, oz. počakajte, da se pojavijo kakšni simptomi. Kdaj se bodo pojavili simptomi pa vam težko rečem, gotovo pa v kratkem.
Pozdravljeni!
Zopet se obračam na Vas.. Kot sem napisala v prvem zapisu sem imela v mesecu januarju spolni odnos z moškim, ki sem ga slabo poznala. Nikoli ni končal v meni. Najprej je bil odnos s kondomom, nato brez.
V mesecu marcu so pri meni odkrili HPV (C22 PIL-NS) in v septembru zopet, sedaj moram v kolposkopsko ambulanto. Ne počutim se slabo, sicer sem zbolela pred enim tednom (bruhala, kašljala, smrkala), zdravnica je rekla, da imam nek virus in bo sam odšel. Vzeli so mi tudi kri. Pri takem odvzemu preverjajo kakšen virus bi lahko bil? V času od januarja do danes nisem bila prehlajena resneje, nisem imela povečanih bezgavk, nobenih izpuščajev po telesu, nisem imela driske, ne hujšam… Kolikšne so možnosti, da imam še kakšno drugo spolno prenosljivo bolezen? HIV? Cepljena sem za hepatitis B… Bi se znaki drugih bolezni do sedaj že pokazali? To sprašujem, ker je ta moški zbolel in baje ne vedo, kaj mu je, z njim po tistem nisem imela več nikakršnega stika..
Predlagate testiranje?
Najlepša hvala za Vaš odgovor..
Spoštovani,
konec oktobra sem bila na vzemu brisa in dobila sledeče rezultate:
Nugentov seštevek je 4, mejni znaki bakterijske vaginoze, ni vidnih gliv kvasovk, aerobna kultura: negativno, Streptococcus agalactiae obogatena kultura, Streptococcus agalactiae (skupina B)+++.
Zanima me, kaj ta izvid pomeni in zakaj mi ni nihče prepisal zdravljenja.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!