Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj ste prestavili otroka v avtosedež 15-36 kg?

Kdaj ste prestavili otroka v avtosedež 15-36 kg?

Lepo pozdravljeni.

Vprašanje v naslovu teme.
Zanima me namreč zato, ker je naš otrok star 20 mesecev pa ima malo manj kot 13 kg. V tem avtosedežu 9-18 kg je po velikosti ne manjka več veliko do tega, da bo glava vzporedno s sedežem.

Vendar v avtosedež za 15 do 36 kg mislim, da je bolje čim kasneje, saj se priveže samo z avtomobilskimi pasi čez otroka ne. Vendar naš bo imela 15 kg verjetno kar kmal. Sigurno bi ga dala pol raje, ko bo imela 18 kg v ta drug avtosedež, ki je za kasneje ne. Samo kaj pa velikost, če ga bo po velikosti prej prerasla?

Kdaj ste dajali otroke v avtosedež za 15 do 36 kg? Mislim pri kateri starosti in teži otroka?

hvala in lp

Naša bo čez 1 mesec stara 3 leta, vendar še ni v sedežu 15-36 kg in očitno še ne bo prav kmalu. Ima samo 11 kg in je visoka 86 cm.
Bratca smo dali v sedež 15-36 pri 3letih in kakšen mesec.

Naš je star 3 leta, težek 19kg in visok 104cm. Brala sem, da kg niso toliko pomembni kot višina glave, ki mu je segala že na rob naslonjala preden je imel 18kg in sem raje sedež zamenjala. Ravno zaradi pasov pa sem kupila tistega od 0 – 36kg, da ga privežem še s pasovi sedeža.

Popravek: od 9 – 36kg…

Star je bil 3 leta in 7 mesecev (približno 104cm in 18kg).

Ni samo teza, glej tudi visino. Ko pravis za glavico, da je vzporedna z vrhom naslonjala, je to vrh glave z vrhom naslonjala ali sredina glave? Glava je pomembna. Jaz ti priporocam, da ko bo vrh glave vzporeden z vrhom naslonjala, da se zacnes kupovati drugi sedez, ko je pa polovica glave na vrhu naslonjala, moras pa sedez zamenjat.

Poleg položaja glave, ki mora biti še znotraj dovoljenega (piše v navodilih, mimogrede), je pomembna tudi višina pritrdišča ramenskih pasov. Če so ramena nad največjo možno višino pasov, potem je sedež že premajhen!!! V tem primeru je najboljša rešitev sedež 9-36 kg, ki je navadno večji od 9-18 kg (če gledaš višino hrbtnega dela vse do pritrdišča pasov). Če pa je otrok res velik oz. ima dolg trup, potem pride v poštev sedež 9-36 kg, ki ima spredaj mizico. Tako višina pasov ni problem. Vsekakor tak otrok še ni za v sedež naslednje skupine, kjer je pripet z avtomobilskim pasovi.

Prejšnji teden – stara je 4 leta in 7 mesecev in ima približno 105 cm in 17 kg.

Okrog 3 leta zaradi višine. ( Po kg,če bi gledala pa še zdaj pri 4 ni za večji sedež). Ni vse v kg,ampak v višini

Moja otroka sta oba zelo velika, mlajši je bil januarja star dve leti in sem ga pred kakšnim mesecem dala v sedež 15-36 kg. Je pa velik dober meter in ima 18 kg.

Ojej, kako so si otroci res različni.
Pa saj je prav tako.
Moja ima 35 mesecev in 11 kg in 86 cm.

New Report

Close