Najdi forum

Kdaj ste povedale?

Mene pa zanima, kdaj ste domačim in pa v službi povedale, da ste noseče?

Mene doma mami in vse tete že kar lepo sumijo, v službi pa mi je danes tudi že ena od sodelavk rekla, da sem z dopusta prišla kar z lepim trebuščkom.

Sem pa v 10. tednu.

haha terracota,js sm noseča že 6mescov-1teden manj,pa še nism povedala..
preprosto zato,ker je to moja in moževa intima,v katero ne rabim da se folk vtika in trosi trače naokoli.innn…tut nebom povedala.ko bo čas bojo že zvedli če bojo,če ne pa tut ok. lepo in zdravo nosečnost ti želim! G1

Yonix

čav punce,

jaz sem šla v prvi nosečnosti z 7 tedni na bolniško in tako je blo pač treba povedat. Zdaj pa še nisem čist ziher če sem noseča, ker še nisem uspela kupit testa, ampak če bo vse ok, mislim povedat po nuhalni. Ampak ti Gia1 si pa faca, pri šestih mesecih še nisi povedala, a še ni očitno ali kaj?
No saj to je stvar posameznika, ampak tiste ki takoj povejo ko naredijo test, so pa res mal hecne.
Ampak sama sem bla prvič po spletu okoliščin tudi mad temi.

jaz sem povedala takoj, ko sva tudi midva izvedela. tako doma kot v službi, saj se mi zdi edino fer do delodajalca, da se bo organiziral do takrat, ko bom šla na porodniško.

Midva sva povedala takoj ko sva naredlila test, saj smo bli po desetih letih truda tako zelo veseli, da nisva mogla zadržat te čudovite novice zase.

pikiicamaja js oblečem kšno mal bl raztegnjeno mikico pa se ne opazi ker sm bla že prej mal močnejše postave.vsem želim mirno in doživeto nosečnost!(pri prvih dveh otrocih tut nism poveala).=)
peklensko mi je vročeeee aje vam punce tut tooook uroče????

Yonix

Praktično takoj po testu. Prav tako v službi, ker sem prevzemala novi oddelek.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Domačim, po prvem pregledu pri G…..kjer sva dobila slikico uz…

v službi pa po 10 tednih nisem mogla več skrivat,saj sem bila zelo napihnjena in že takrat imela pravi buši…

pikicamaja, in zakaj so po tvojem mnenju hecne tiste, ki povejo takoj? jaz sem tudi želela povedati takoj, pa so bili nekateri tako zgroženi, ker sem jim tako hitro povedala, da mi ni bilo nič jasno. so mi kar vzeli veselje do tega, da bi še komu naznanila veselo novico, pa je zdaj še nekaj mesecev od tega 🙁

mikimiskica,
mogoče zato, ker imam sama slabe izkušnje iz preteklosti, ko sem imela enkrat abrazijo pri 10 tednih, drugič pa pri devetih, zaradi odmrtja ploda. Zato sem zdaj zagovornica tega, da se vsaj nekaj tednov počaka in da imata s partnerjem nekaj časa skrivnost. Večina kar jih poznam počaka do nuhalne.
meni se zdi to taka osebna stvar in nočem da takoj vsi zvejo, itak se pa pol novica hitro razširi, sploh na vasi…

mikimiskica so pa res eni čudni, namesto da bi delili s tabo veselje…samo stran s takimi.

tudi mene zanima, zakaj smo MI čudni, ki smo takoj povedali to veselo novico?

jaz sem še vedno mnenja, kakor kateremu paru paše, ali takoj ali pa čez pol leta…nikogar ne obsojam, ker to so zelo intimne zadeve in stvar vsakega para posebej. če kdo pove 6 mesecev kasneje kot jaz, še ne pomeni, da je čuden ali hecen, samo razmišljanje je drugače. in prav da je tako!

No, meni osebno je čisto vseeno, kdaj se kdo odloči povedati in se popolnoma strinjam, da je to stvar vsakega para posebej. Midva sva bila tako naivno vesela vesela in v krogu bližnjih sploh nisva mogla skrivati, ampak moram priznati, da mi je bilo žal – če bom še kdaj noseča, točno vem, s kom bom delila veselje – s temi istimi ljudmi lahko potem delim tudi žalost. Nikakor pa ne bom več vesele novice delila z nekom, ki me takoj opozori, naj bom tiho, ker me lahko doleti splav. Halo, tudi avtobus me lahko jutri povozi, a to pomeni, da se ne smem veselit življenja? Vem, da se mogoče to zdi komu neumno, ampak opozorit na splav nekoga, ki se veseli dojenčka je meni tako, kot če bi nekomu, ki se veseli dopusta ali poroke, rekla, ne se veselit, bog ve, če boš takrat še živ.
pikicamaja, hudo mi je, da si morala to doživeti 🙁

se pdpišem pod post!

Yonix

midva se že nekaj časa trudiva, tako da ko bo, bo po mojem tako veselje, da bova tao povedala bližnjim. ti prp. spremljajo mojo pot in vsak mesec pojamrm, ko pride m, tako da bodo po mojem že pogruntali in ne bom mogla zadržat – se zlagat. sem pa, preden sva začela, skos govorila, da najmanj 3 mesece ne bo nihče zvedu, to pa zato, da se prepričaš, da je vse ok. držite pestke še zame in srečno nosečnost vem nosečkam.

ddeeff VSO SREČO ti želim!

Yonix

Jaz sem tudi zagovornica tega, da vsak pove takrat, ko se zmeni s partnerjem, da bosta povedala. Midva sva staršem povedala v osmem tednu, kmalu potem najbližjim prijateljem, jaz sem svojim bivšim sodelavcem, s katerimi sem v prijateljskih stikih, povedala po nuhalni, v službi pa sem zaenkrat povedala samo eni sodelavki tudi po nuhalni, tadruga me je pa pogruntala pred dobrim tednom. Sedaj sem na dopustu in šefom nameravam povedat po koncu dopusta, ko bom že v 16 tednu in ne bo več moč skrivat. Če sem še kaj dvomila, da bi morala v službi prej povedat, pa me je danes minilo, ko so me iz službe klicali, da bi prekinila dopust in prišla v službo, ker je sodelavka zbolela. Malo sem naložila, da nisem doma (saj res nisem bila), ampak sem imela potem celo dopoldne uničeno zaradi tega klica. Sem si pa potem mislila, da je po eni strani še dobro, da se je to zgodilo, ker mi bo lažje zagovarjat, da rabimo še eno osebo, saj bo sicer ta sodelavka pregorela, ko bom šla enkrat na porodniško.

Ojla!

Midva sva domačim povedala po nuhalni svetlini, počakala sva mislim da še kakšen teden po tem pregledu (tam nekje v 13. tednu sva povedala). Prav tako sem takrat povedala v službi, čeprav se mi ni še nič poznalo na trebuščku. Prijateljem sva veselo novico povedala še malo kasneje, čeprav je mojga že razganjal že, ko sva test nardila, da bi jim povedala.

Sicer sem imela službo za določen čas in takrat je bilo ravno mesec dni pred iztekom pogodbe, prej so mi nameravali podaljšati pogodbo za nekaj mesecev, vendar, ker sem prepoštena sem povedala za nosečnost. V bistvu bi lahko komot počakala, nato bi videla, kako bi bilo s podaljšanjem. Vendar je bilo zaradi krize v organizaciji že slabše poslovno stanje, tako, da mislim, da v vsakem primeru ne bi bilo nič iz tega podaljšanja. Nisem pa tudi želela potem se bockati z direktorjem in biti deležna kakšnih čudnih pogledov in opazk glede nosečnosti in tega, da nisem prej povedala. Čeprav po zakonu mislim, da moraš najkasneje 3 mesece pred PDP povedati, seveda se verjetno vsaki že kar nekaj časa prej pozna na trebuščku in seveda tega ni mogoče skriti.

Sem mnenja, da pač poveš takrat, kot misliš, da je prav. Vsekakor bi pa jaz na tvojem mestu počakala do pregleda nuhalne svetline oz. vsaj do konca 3. meseca nosečnosti, ko je tudi največje tveganje za spontani splav. Sem prepričana, da v kolikor prehitro poveš in so vsi navdušeni, je potem toliko hujše, če moraš slučajno sporočiti kakšno žalostno novico.

Terracota, ni važno, če te v službi sumijo. Zame sta tudi že vedela dva sodelavca, samo sem jim v bistvu sama namigovala, je pa res, da sem jima tudi zaupala. Dandanes nikoli ne veš, kdaj se ti kaj obrne v negativno, zato bi jaz s to novico v službi na tvojem mestu še počakala. Če pa te bo ta sodelavka direktno vprašala, pa ji, če ji zaupaš, pač povej. Drugače ne, pač reči, da si se malo zredila. To je tvoja čisto osebna stvar.

lp

Živjo punce!

mojo prejšnjo nosečnost sem morala prekiniti pri 14. tednih zaradi hude okvare ploda. Sicer sva želela povedati po nuhalni, ampak do nje sploh ni prišlo, sva prej izvedela slabo novico. Tako da sva najbližjim lahko povedala samo nekaj zelo žalostnega. Na nek način mi bo vedno žal, da jim nisva povedala že prej, ko sva še mislila, da vse poteka 100% ok – tako bi se lahko vsaj par tednov skupaj veselili, ne pa samo jokali.

Sedaj sem spet noseča, 10t, naslednji teden imam prvi pregled in takoj, ko mi zdravnica pove, da je z otročkom vse v redu, bova novico delila z domačimi in najbližjimi prijatelji. Itak pa po mojem že vsi (vsaj vse ženske – mami, sestra, svakinja …) vejo, kaj se dogaja, ker imam že malo trebuščka, pa vse mi smrdi … Mislim, da jih ne bova zelo presenetila …

Držim fige za vse nas nosečke in za naše otročičke!

Zdaj sem pa jaz na tem, da povem v sluzbi, da sem noseca … ampak kako??
Gre za bolj ali manj druzinsko podjetje, v katerem nas je par zaposlenih, to pomeni, da bom morala povedati vsaj 3 sefom … se pravi jih moram na kup najprej spravit, potem pa se to povedat.

Kar groza me je.

Kaj ste pa rekle … “vam moram nekaj povedat … noseca sem”??

Prosim povejte mi, kako ste povedale svojim sefom. So vas sprasevali ali je bilo nacrtovano ali ne??? Kaj drugega?

Res me je groza, ker sem skoraj sama za vse in res ne vem kako bodo to prenesli.

Sem pa ze v 13-em tednu … na sreco so bili 3 tedne na dopustu. 😉

Se to … nuhalno imam v petek … naj raje pocakam se to?

Jaz sem v 13.tednu pa še nisva povedala, niti doma (no jaz sem 3 prijateljicam).
bova povedala res najbljižnjim in najbljižjim v službi, ostali bodo pa že na uč videli tisti ki me bodo videli v živo če pa ne pa tudi prav :D. Vsi pa ne rabijo vsega vedt.

New Report

Close