Najdi forum

kdaj stajica

POZDRAVLJENI,
Imam nekaj vprašanj in se obračam na vas.
1.zanima me kdaj ste otroka prvič dali v stajico?
2.Uporabljate za ponoči kakšne posebne pleničke, ker meni se moj mali kar smili(spi 10-12 ur) in ima zjutraj tako polno pleničko, da mi je kar hudo, da mora biti v njej.
Je star 5 mesecov in vedno slišim, naj ga ne zbujam ponoči zaradi previjanja. A jih ve zbujate slučajno?
3.Začeli smo tudi z kašicami(od hipa) in jih naravnost obožujem. Zdaj poje eno namesto enega obroka. Kdaj mu začnem nuditi drugo kot obrok(čez kak mesec).
Hvala vam za odgovore, sem vas malo zbombandirala z vprašanji,

lep dan vsem

Pozdravljena,

1.mi smo našega dali v stajico pri kakšnih 6mesecih. Seveda sede, kasneje pa se je kar sam prekotalil in ležal na trebuhu in se igral.

2. ponoči uporabljamo plenice, kot čez dan. Mi ga ne previjamo, ker bi ga samo zbudili. Če tvojemu otroku nebi pasalo, da je polulan, verjemi, bi se oglasil in zagotovo nebi spal.
Mi smo stari 7,5 mesecov in ga ne previjamo ponoči, razen seveda, če je pokakan.

3. mi smo sicer kupljene kašice prakticirali, če nismo bili doma, drugače sem mu vse delala sama. Drugi godti obrok pa takole; poskusi mu dat in boš videla, če nebo prehitro lačen. Mi imamo 2xgosto nekje 14dni ali malo več, ker je prej bil lačen in je hotel samo flaško.

čim majn kompliciranja, pa bo. To govorijo predvsem tisti, ki imajo dva ali več otrok, ampak je čisto res.
Veliko veselja še naprej,
m.

Pozdravljena,

1. naš sedemmesečnik in pol nima stajice, igra se na tleh na penasti podlogi, veliko pa tudi na stolčku pri kuhinjski mizi.
2. Ponoči sem ga previjala le na začetku, pa sem to kaj kmalu opustila, saj ga polna plenička ni motila. In ga še sedaj ne. Pa še čisto se prebudi, ko ga moram preobleči, kadar gre čez in kadar se pokaka.
3. Na začetku sem mu hrane res dajala bolj za žličko, pa sem kmalu zamenjala kar s celotnim obrokom. Hrano mešam: enkrat sveže sezonsko sadje, drugič Hipp ali Frutek, ker je uporabnega sadja sedaj precej malo. Pred kakšnima dvema tednoma (pri ca 7m) sem uvedla še popoldanski obrok. Prav tako dobi kakšen grižljaj tudi z naših krožnikov pri kosilu. Zelenjavo je le na ta način. Če jo vidi na svojem krožniku, jo zavrne. Vsaj večinoma.

Lep pozdravček, Neja

Sin ima sedem mesecev, pa stajice še nismo uporabili. Zakaj? Ker še ne sedi samostojno (stabilno) in se še ne plazi.
Za ponoči ne uporabljam nobenih posebnih pleničk in ga ne previjam.
Glede kašic ti pa ne bi znala odgovorit… Jaz našega malega hranim po potrebi, včasih je na 3 ure, včasih tudi na eno. Kakor pač hoče. In včasih v celem dnevu ne poje nobene kašice, včasih pa tudi več. Pogosto mu dam kakšno novo sadje, zelenjavo ali drugo kašico za probat samo par žličk. Tako da pri nas bi težko rekla recimo, da ima otrok dnevno 3 mlečne obroke, pa eno kašico ali kaj podobnega.

Lp, Ayanna

Naš je bil v stajici (veliiiiiiki) od 8. tedna dalje. V njej je lepo ležal, opazoval svet okrog sebe in se zelo zgodaj poskušal dotikati igračk, ki sem mu jih obesila čez stajico. Bil je velik dečko in mu je bil košek hitro premajhen. Zelo rad je bil v stajici, vse dokler ni shodil. Vedno sem ga imela v bližini in po 6. mes in pol, ko je že sam stal, je bila stajica zakon, ker jel ahko sam vstajal in sedal, kot mu je ustrezalo. Saj v stajici ni treba samo stat, da se lepo in varno sedet, oprt na blazine, da se tudi kakšno oddremuskat.

Ponoči imamo iste plenice, kot čez dan, navadne tetra bombažne (spet) in včasih se zjutraj kar cedi iz njih. A sina to očitno ne moti. Do sedaj (13m) sem previla ponoči morda 4 x, 2 x ko je bil pokakan in 2 x ko je res toliko popil, da je skoraj “utonil”.

Kašice: če se le da, jih pripravljaj sama! Vsi Hippi in Frutki naj bodo le izhod v sili – moj nasvet in praksa.

Nimamo stajice. Damo ga v posteljico ali na tla (8m).

Pleničke Huggies pri nas zdržijo od približno 7.30, ko je zadnjič previt, do tudi 7.30 zjutraj, torej enako 12 ur. Redko redko premočijo ali naredijo kožo otroka mokro. Pamperske so nam npr. zamakale. Razen če ni premočen čez in čez se ne previjamo in preoblačimo med tem časom. Kakal ni ponoči nikoli. Jaz sem prvega previla, če je kakal kmalu, če je bilo proti jutri, sem pa počakala, ker je bilo ponavadi tako ali tako malo.

Z gosto hrano smo mi začeli pri 6 oz. 6 in pol. Pri 7 in pol smo imeli tri mini obroke skupaj z drugimi družinskimi člani. Dajemu mu hrano, ki jo kuham sama, nič posebej kupljenega za dojenčke. Pri 8 in pol ima 4 obroke, poje precej malo, je takrat kot drugi, veliko se še doji in napredujemo počasi. Tempo je odvisen od vašega otroka in vaše družine. Vsekakor pa ni treba hiteti.

M

Mojca Berdnik Vozel

New Report

Close