Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj so vaši tamali nehali verjeti v zobne miške, Miklavže, Dedke Mraze ipd.?

Kdaj so vaši tamali nehali verjeti v zobne miške, Miklavže, Dedke Mraze ipd.?

Kdaj so vaši tamali nehali verjeti v zobne miške, Miklavže, Dedke Mraze ipd. in kdo jim je razkrinkal ta prijazna (ne)bitja? So bili kaj razočarani, pretreseni?

Hi hi … moj ima 3 leta in ga ravno prepričujem v obstoj vseh teh dobrih mož. Je čarobno …

ma kaj ne obstaja? kdo pa potem nam vsako leto pusti pod smrekco darilo???

itak, da je v zadnjim letu vrtca vse zakapirala in povedala vsem!!!!!!!

Ja, kdo pa prinese darila, če ne dobri možje in mala miškica?;-) Mi še vsi verjamemo: devetletnik, petletnik, triletnik + očka in mamica.

Naše so že v vrtcu in šoli že prepričevali, da ni res, pa še vedno verjamejo v pravljične junake…

Čisto odvisno je, kako vi obravnavat otroka. Če ga že v vrtcu obravnavate bolj resno in ga usmerjate ven iz pravljičnega sveta, potem je to logično. Če pa se starši potrudijo, lahko ta čarobnost dlje časa ostane pri otrocih.

Enim se pač mudi skozi življenje, da kaj ne zamudijo.

mi se do 15 leta sploh nismo pogovorali ali obstaja ali ne, pol je pa reku naj neham nakladat o tem dm- ju sem pa rekla kukr češ, če verjameš ti bo kaj prinesel , če ne pa ne dobiš nič. od takrat vsi verjamemo

ha ha

Našim so se iluzije podrle zaporedoma nekje v 2. razredu, ko so jim sošolci ‘odprli oči’. Bilo je precej joka, ker so se jim posmehovali, kako so še otročji – pa tudi zato, ker so čarobna bitja umrla. Doma starejši mlajšim niso nič izdali, ampak … Eh, življenje.

Moj 10 letnik še sedaj verjame in ne verjame. Odvisno s katere perspektive pogleda.

Jah, Miklavz je res zivel, ni res? Pa Bozicek je s Coca cole. Dedek Mraz pa nosi darila. Torej vsi obstajajo 🙂 Vsaj pri nas doma zame in za mladino, moz je pa po moje ze od rojstva prevec realen 🙂

Našemu fantu parav danes ponoči zobna miška prineska darilo. Star je 8 let. Verjame v miklavža, v dedka mraza in božička ne. Ampak če malo razmislim – zakaj bi jim kradli sanje in pravljice, še prehitro bodo zrasli in pravlic ne bo več. pravljice imajo vedno srečen konec, v resničnem življenju je srečen konec na začetku.

pri nas vsi verjamemo v Miklavža in božička:)

Sta pa imela starejša otroka strogo prepoved, da mlajši “izdajta” skrivnost – in je prav hecno, da sta se tega vedno držala – po moje je ta občutek čarobnosti in skrivnosti privlačen tudi za starejše.

Še vedno pišejo Miklavžu:)

Jaz sem upala, da jim bodo v vrtcu, šoli ali pri verouku povedali, pa jim niso. Zato sem jima letos sama (8 in 10 let) ker je res že čas. Ne nista bila razočarana. Seveda bodo dobri možje nosili še naprej.

upam, da bo pri nas tudi tako, zaenkrat dobro kaže, tudi pri 9-letnici

Koga da ni??? To pa ne verjamem, ker vsako leto dobim darila. 😉

Miklavž sigurno obstaja in tistim, ki verjamemo, prinese Miklavž darila, tistim, ki pa ne verjamejo, pa morajo mamici in očki kupit. Tako pač je! Meni in mojim sigurno prinese Miklavž.

Kako da ne obstaja Miklavž, saj še na koledarju piše 6. decembra Miklavž?!?

jupi, enako mi…se že veselimo vseh decemberskih dobrih mož, pa smo stari 36, 35, 13, 11 in 2 leti… ; )

Pri nas je lani še verjela (9let) v božička…sam ker je imela tašča dolg jezik in pred njo govorila kam je šla vse nabavit,nato pa je bilo vse pod smrekico ,so se pravljične zgodbice končale…

naša je pri šestih letih nehala verjet

New Report

Close