Kdaj so vaši otroci začeli spati 1x na dan?
Oziroma kdaj ste jih začeli dajati spat samo 1x?
Naša pupa je stara 11 mesecev in gre še vedno spat 2x (spanje traja zelo različno od pol pa tudi do dve uri, največkrat pa dobro uro), hkrati pa še vedno komaj zdrži do večera oz. je zvečer, ko se kopamo in jemo, dostikrat že vsa sitna. Ponoči nimamo nekih hudih dram, najprej lepo prespi okoli 5 ur v kosu, potem pa se 1-2x zbudi, vse skupaj je v postelji cca 10-12 ur, tako da manjka ji (verjetno) ne. Bi nam pa vsekakor olajšalo družinsko logistiko, če bi odspala 1x en konkreten spanec, saj v vozičku praktično ne zaspi oz. jo zbudi vsak nenavaden zvok, tako da vse planiramo okoli njenega spanja:-( Jp, prvi otrok;-)
Pri nas sta oba začela spati enkrat na dan pri 11 mesecih. Je pa res, da je kr težko priklopiti na to. Tko da je nazačetku spala enkrat po 1x na dan, drugič po 2x, in se je potem v roku 14 dni navadila na 1x na dan. Ja je lažje pol ful, če gre samo enkrat na dan, ker npr drugo spanje pol popoldan nam je že ful pozno blo, pol pa zvečer spet ni zaspala nevem kako dolgo.
Naša punčka je stara 1,5 leta, pa še vedno spi 2x dnevno. Če ne gre spat po zajtrku, je ob 11ih, tako zaspana, da niti kosila ne more pojest. Vstane med pol sedmo in sedmo, potem poje zajtrk, se šemalo igra in gre spat okrog 8.30. Spi 1 uro ali 1,5 ure, potem gre pa po kosilu malo pred 13.uro in spi cca 2 uri. Zvečer je pa okrog 18.30 spet tako zaspana, da komaj gleda, zaspi okrog 19.30. Mi smo se prilagodili, ker sem doma in lahko upoštevam njene potrebe.
Najbrž, ko bo šla v varstvo, se bo pač morala navadit spat 1x dnevno.
Okoli 16m je začela spat 1x na dan.
Mi se nikoli nismo ubadali s tem, kdaj je čas za spanje. Urnik smo imeli takega kot smo imeli in se je hčerka nam prilagajala (ne mi njej). Če je bilo kaj zanimivega, ji itak ni bilo za spat, ampak je zaspala potem, ko se je vse umirilo (recimo ko so obiski odšli ali ko smo mi šli domov). Je pa imela glavno spanje med 11h in 15h popoldne (1,5-2h max), popoldne je pa ponavadi zaspala kar v avtu in ji je bilo 15 min čisto dovolj (na poti iz / v trgovino ali kaj podobnega). Je pa sedaj, ko spi samo 1x na dan, skoraj 2 uri prej začela zvečer hodit spat.
Tole se sliši skoraj sanjski scenarij. Je pa verjetno odvisno od tega, kakšnega otroka imaš. Naši 15 min v avtu ni dovolj, vendar je potem vseeno ne uspemo prepričat, da bi doma odspala še kaj. Rezultat je, da je zelu kmalu že tečka:-( Ji je tudi prav malo mar, kaj se dogaja okoli oz. dokler jo zanima, je ok, ko pa se ji zdi, da je že vse videla (kar je relativno kmalu), hitro postane tečna in zato mi je ljubše, da doma počakamo, da odspi, preden kam gremo, ker drugače nič nimamo od tega – ne ona in ne midva. Smo bili kdaj optimisti, pa smo tudi po hitrem postopku pokali iz restavracije ali obiskov. Brez veze:-(
Se mi zdi, da je ful odvisno od otroka, kuk rabi. Najina hči je začela spat enkrat dnevno po 2 uri (skorej do minutke točno) pri ene 14 mesecih … Spat gre ob 9 zvečer (že od rojstva), spi do 7-7.30 in še od pol do pol 3. Če slučajno spi samo eno urco, mora potem okoli 6 nujno še za ene pou urce al pa 45 min, ampak to se res redko zgodi.