Kdaj si ozdravljen??
Pozdravljeni,
zaradi napadov tesnobe,mi je zdravnik predpisal antidepresive Cipralex.Jemljem jih že 1,5 leta in moram reči,da se res dobro počutim.Že vsaj eno leto nisem imela napadov tesnobe in počutje je tako,kot takrat,ko nisem vedela,da sploh kaj takega obstaja.Problem pa je sledeči;po mojem mnenju bi bil počasi čas,da ukinem zdravila,vendar se moja psihiatrinja s tem ne strinja.Če bi se jaz kakorkoli slabo počutila,bi jo povsem razumela,toda ona zgleda,da ima druge predstave o tem kdaj naj bi bil človek ozdravljen.Na pogovoru me recimo vpraša,kako se razumeva z možem,no jaz ji odgovorim,da prav v redu,nimava kakih večjih problemov,se pa seveda včasih skregava zaradi popolnoma banalnih stvari,npr.če kdo kaj pozabi kupiti v trgovini…Ona potem pravi,da nikakor nisem ozdravljena in dokler se vse ne uredi,da moram jemati zdravila.Jaz pa sem tukaj mnenja,da vse v redu,ne bo nikoli,saj kdo pa živi kot v pravljici in se nikoli ne skrega?Ali naj potemtakem jemljem zdravila vse življenje?
Lepo bi vas prosila še za kako vaše mnenje,saj sama ne vem več kaj naj si mislim.Želim vam lep dan,
Livija
Na to kdaj si ozdravljen in kdaj ne, ni možno gledati le črno-belo. Pri takšnih težavah obstajajo razni nivoji. Zato tudi vsak zdravnik vidi zadevo drugače. Zaradi lastnih izkušenj in pogledov.
Dobro se počutiš zaradi delovanja zdravil, kako pa se boš počutila brez njih pa je težko povedati. Verjetno niti ni tako pomembno, kako se sedaj počutiš, ampak, kako doživljaš svet okrog sebe. Ni pomebno, koliko prepirov imata s partnerjem, ampak kako se ti prepiri tebe dotaknejo in kako bi jih doživljala brez zdravil. Še vedno čutim v tvojih besedah neko napetost ali jezo, mogoče te jezi le to, da moraš jemati zdravila….
Naj povem še to, da se s svojo partnerko ( če se dobro počutim ) nikoli ne skregam zaradi tega, če kdo kaj pozabi v trgovini.Drugo pa je, če sem slabe volje, me kaj teži (mogoče že od prej ), potem pa se seveda skregam tudi zaradi takšnih banalnih stvari.
Veš, človek se ne spremeni kar tako in zdravila ne rešijo vzrokov, ampak le pomagajo blažiti simtome. Za spremembo svoje osebnosti in doživljanja sveta je potrebno več let dela na sebi…ozaveščanja in pomoči svetovalca.
Zaenkrat bi mogoče lahko predlagala zmanjšanje uporabe zdravil in pogostejše posvetovanje o tvojem počutju. Torej, da se spremlja sprememba in potem ugotovi kako naprej.
Forum je zaprt za komentiranje.