kdaj se vidi spol otroka?
tudi, če v 12. tednu vidijo spolovilo, takrat bolj ugibajo, ker še ni toliko razvito, da bi bilo jasno… klitoris in penis sta takrat še precej enaka na pogled, razlikujeta se le po kotu, pod katerim stojita. to pa pač bolj ali manjnatančno ocenijo… okrog 16-17. tedna pa je spolovilo že razvito in se spol lahko enostavno določi (ob pravi legi).
No, meni so na NS napšovedali punčko – je G rekla, da se tako lepo vidi. Zdaj, v 21. tednu na morfologiji pa mi je drugi G rekel, da se ne vidi, ker je prezgodaj…..da se vidi šele v 7. mesecu.
Skratka,…..moje osebno mnenje je, da če niso ziher, zdaj ne povedo (sploh tisti starejši G). Pri NS pa je tako, da se fantki ponavadi res vidijo, punčke pa – najbrž se lahko prej zmotijo. Sicer je G na NS kar sama vprašala, če lahko pove, ker se tako lepo kaže, tako da sem ji že zaradi tega verjela – ni rekla nič na silo.
Jaz grem še na 3D naslednji teden – tam pa bi se ja moralo kaj videt…upam. Sem pač veelikkk firbec 🙂
Jaz sem imela ravno danes pregled pri 24 t. In glej , moja G je še potrdila tisto, kar je videla pri 20 t – fantka in s tem zanikala trditev iz NS, da je punčka. Se še sedaj pobiram od presenečenja, sem bila že čisto pripravljena na še eno deklico.
Saj vem, da napovedovanje spola na NS ni 100 %, ampak ker je prvič pravilno napovedala, sem tudi sedaj kar verjelo, kar potegnilo me je not – sedaj pa presenečenje.
Torej spol se pri 12 mesecih že lahko napove – ampak ne 100%.
Lp, D
dapajo, splol se lahko napove že v trenutku, ko izveš, da si noseča. možnost, da zadaneš je 50%.
ravno s tako verjetnostjo je spol napovedala tebi na nuhalni – enkrat pravilno in enkrat napačno….
sicer pa napovedovanje spola tudi na morfologiji ni 100%, kaj šele, da bi bilo v 12. tednu…
torej povzetek… res, da ti lahko spol napovejo že na nuhalni, ampak zanesljivost je pa zelo vprašljiva, saj sta penis in klitoris tedaj na videz enaka in se lahko spol oceni le na podlagi kota, pod katerim stoji le-ta. kar je pa precej težko….. in posledično nezanesljivo!