Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje kdaj se otrok obrne?

kdaj se otrok obrne?

Ojla,

sem v 28 tednu nosečnosti. Zanima me, kdaj se otrok obrne v pozicijo za porod? Glede na njegovo brcanje, se mi dozdeva da pri meni to še ni storil.

Hvala za odgovor, nosečka

pri meni se je obrnil nekje okoli 28t (je bila mala ze kar spuscena, rodila pa sem 36t). Drugace se pogosto okoli 30t, cas ima pa do 36t oz do poroda, ce ima dovolj prostora. Tako na splosno:)

Moja sta se obračala vse do 35 tedna, na zadnjem UZ pa sta bila v pravi legi.
Tako da nič ne skrbi. Lahko se obrne celo med samim porodom.

LP

LP, Mama3m

Moja se je obrnila zadnji teden pred porodom, ko smo bili ze prepricani, da bom rodila z ritko naprej, saj sem imela ves cas medenicno vstavo.
LP
T

V 30T je že bil obrnjen, samo pa nisem čutila, kdaj naj bi se, ker me pretepa v vse možne smeri.

Pri prvem sem, ker je predvsem brcal z nogami in se je naenkrat spremenilo to, da me je namesto v mehur začel brcati v želodec.

Pri meni je že v 26. tednu bil obrnjen z glavo navzdol, enako v 30. tednu, ampak je G rekel, da ima še se prostor obračat. Pravijo, da se do 36. tedna obrne v končno lego.

Živjo, tudi sama sem 28 t. (4/7) in otroček je od 23. t. obrnjen z nogicami naprej. Zato tudi mene malce skrbi, ampak saj je še čas. Skrbi me malo zato, ker sta moji dve prejšnji pikici bili ves čas obrnjeni z glavama naprej in se praktično sploh nista obračali.
Sedaj bomo pa videli, ampak mislim, da je še zelooooo veliko časa, da otroček naredi obrat.

Ko se bo to zgodilo, pa kaj napiši, da primerjamo izkušnje!

Oh v 28 tednu je še ful zgodaj….. prvič je moja do zadnjega tedna ležala nekako počes in šele na ctg je rekla, da je lepo obrnjena (en teden pred porodom). Prej je pa vsako noč zlezla na glavo, pa se proti jutru spet skobacala počes…… očitno ji ni ratal se obrnt.

Tako da nobene panike….. se bo že še parkrat okol obrnu…..

Živjo, ne se sekirat! Pri prvi nosečnosti se je moj otrok obrnil na glavico v 34. tednu nosečnosti, pri drugi nosečnosti pa 1 dan pred porodom!!! Bilo me je grozno strah poroda z ritko naprej, vsi ginekologi so mi rekli, da se otrok ne bo obrnil, ker sem drobna, suha, ozek trebuh… pa niso imeli prav, punca se je obrnila, pa niti tako majhna ni bila (51cm, 3610g). Sem slišala, da so se celo med samim porodom obrnili na glavico. Srečno!

mene zanima kdaj se bo obrnil dojenček sem v osmih meseci noseča. Prosim javite mi na [email protected]

Lahko se obrne kadar koli. Zakaj pa bi ti morali to informacijo sporočati na mail?

moja se je obrnila v 31. tednu in točno sem vedla, da se nekaj dogaja, ker me je tri dni tako bolel trebuh, da niti hoditi nisem mogla, no včeraj pa mi je rekla, da je na glavici in se rekla, da je bilo to to, ker je res bolelo.

New Report

Close