Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Kako preživeti z narcisi? Kdaj se konča, ali se oseba spremeni

Kdaj se konča, ali se oseba spremeni

Ja, tudi jaz sem mnenja, da v kolikor gre za NOM ali MOM in je partner s teboj še v fazi lepšega obnašanja, je to samo zaradi tega, ker nista skupaj (in seveda ker nimata otrok). NOM pokaže svojo pravo naturo šele tedaj ko ve, da te ima v celoti, da si padla na njegov šarm in ko je uspel splesti mrežo okrog tvoje osebnosti.
Seveda te tudi prej manipulira itd.. Ampak ne to te mere, kot te takrat ko ve, da si njegova. Šele takrat začne s taktikami, da te naredi popolnoma odvisno oz., če si borka pa vsaj na določenih področjih odvisno. Za preučevanje ne potrebuje veliko časa, da torej ugotovi, kaj potrebuješ. To sedaj izvaja moj z njegovimi ljubicami. In vem, da ju manipulira, a spretno priliva toplo vodo. Izredno zanimivo je spremljati to njegovo obnašanje.

Za obrazlago: jaz sem ravno takrat zanosila, ko sem začela z novo in zame zelo pomembno službo in ko sva se dogovorila, da zdaj v začetku pa res morava paziti (zaupala sem mu in nisem jemala tabletk). In ravno tukaj je zagrabil…že takrat sem vedela, da je bilo to namerno z njegove strani.

Tako sva se tudi na hitro “morala” poročiti. In nikoli ne bom pozabila jutra po poročni slovesnosti, ko mi je prepovedal, češ zdaj pa ne boš več tako pogosto obiskovala svoje družine. Takrat sem se sesula, nisem mogla verjeti slišanemu. Če bi mi prej samo enkrat s tem v zvezi kaj omenil ne bi bila nikoli skupaj.

Torej preden te nima, ve kaj počne. A ko te dobi, že itak natančno ve, kje mora nastaviti pasti, da te naredi povsem nebogljeno in odvisno. In odvisnost je tisto, česar se je potem na koncu najtežje otresti- je kot droga, čeprav ne veš niti sama zakaj…
Vse dobro ti želim.

Morda še podatek, ki bo komu v pomoč: njegov nastop po poročni noči je izvedel, ko je bil star malo čez 20. To pove vse, kar se tiče dejstva, kdaj se motnja začne. A začela se je že prej, le jaz sem bila slepa takrat in še velikooo let po tem… Vedeti, da je nekaj narobe je eno, drugo pa se je rešiti iz te zasvojenosti. Poznamo vsi, ki smo to dali skozi…

Sorry Detektivka, ne želim biti tečna, a sem imela v ravno v nabiralniku naslednji post, ki obravnava tudi “velikodušnost”:
https://www.powerofpositivity.com/5-things-never-expect-narcissist/?c=viralcontent

New Report

Close