Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj se izročijo poročna darila?

Kdaj se izročijo poročna darila?

Ker je odziv tu večji kopiram moje vpr., ki sem ga zastavila na forumu poroka:
Kdaj se na poroki običajno sprejemajo darila? Po civilni, po cerkveni, zvečer na ohceti ali prej? Svatje me sprašujejo, a ne vem, kako gre to običajno. Sama bi najraje videla, če bi zvečer na ohceti, pa me nekateri prepričujejo, da ne bi tako dolgo čakali, nekateri bi to storili že tudi pred poroko. Dejala sva, da bova njihove želje upoštevala, ampak ne vem, kaj naj jim odgovorim, kako naj bi bilo to načelno urejeno na najini poroki?
Kaj se bi izkazalo za najbolj praktično?

Pri naju sva sprejemala darila- jaz pri meni doma, ko so prišli moji svatje, mož pa pri njemu. Nama je tako tudi najbolj odgovarjalo, saj bi bilo malo nerodno sprejemat in shranit darila nekje v cerkvi ali pač tam, kjer je samo poročno slavje. Potem pa še problemi kako darila spravit domov.
Sicer pa se odloči kakor tebi najbolj odgovarja!
Lepo poroko ti želim in srečen zakon!

Pri nas se običajno se darila sprejemajo v petek pred poroko v soboto, ko se pri ženinu in nevesti dela “prton” (izhaja in besede portone – slavolok).
lp

Meni so nosili darila cel teden pred poročno soboto. Pa sem jih lepo spravljala. Žal mi je le, da si nisem označila, kdo mi je kaj prinesel, saj je bilo daril ogromno, na žalost pa sem pozabila nekatere darovalce. Pa ne zaradi denarne ampak spominske vrednosti. Se je pač v zadnjem tednu dogajalo too much stvari, tudi zato, ker smo imeli tipično dolenjsko poroko.

Sicer pa čestitke k srečnemu dogodku.

Midva z možem sva že pred poroko živela skupaj in sva darila sprejemala na sprejemu pri naju doma, dopoldan na dan poroke. Vsak, ki je prišel, nama je izročil darilo, ko smo bili vsi zbrani, pa smo se vsi skupaj odpeljali na poroko. Nekateri “zamudniki” pa so darila pač prinesli na ohcet (v gostilno).
To se mi zdi še najbolj praktična rešitev, saj imaš tako darila že doma in ti ni treba skrbeti, kdo in kdaj ti jih bo pripeljal.

Želim vama nepozabno poroko!

Pred kakšnim mesecem sem bila na poroki in smo darila prinesli na dom preden smo šli na poroko. Smo pa vsa darila opremili z vizitkami (čestitkami), da sta mladoporočenca vedela od koga so.

Midva sva jih sprejmala tudi že teden pred poroko. Splanirala sva tako, da sva bila en dan pri enem, drug dan pri drugem – skratka oba hkrati prisotna, če se je kdo najavil, da bo prišel z darilom.
Tisti, ki pa so prinesli darila na poroko, so jih oddali, ko so nama čestitali. Zelo dobro je, če sta takrat, ko ljudje čestitajo zraven obe priči, da darila odnašata v avto, ki naj bo parkiran karseda blizu in da se vidva tako lahko posvetita svatom in se ne ukvarjata s prenašanjem daril.

po navadi se je darilo dajalo pred poroko, dan ali večdnipred poroko.

Darila pa se je odpiralo dan po poroki.

Pozdrav.

Tudi pri nas je navada da se darila prinesejo v tednu pred poroko.
LP A.

Hvala Vam vsem za vaše izkušnje in razmišljanja …. Pa seveda hvala za lepe želje! Zdaj čakamo samo še na čimlepšo vremensko napoved…
Lep dan!

Darila se sprejema in daje ob slavoloku, ki se ga pripravlja in slavolok mora stati vsaj teden dni, drugače, če se ga podre ali še huje, če se sam podre, prinaša nesrečo.

New Report

Close