Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj samo še 1x spat čez dan?

Kdaj samo še 1x spat čez dan?

Stari smo 10 mesecev, spimo še 2x, pa me zanima, kdaj so vaši tamaučki presedlali na 1x. Se je to zgodilo samo od sebe, ali ste jih malo porinili. Tako da ste dopoldansko spanje prestavili na kasnejši čas. Ne vem, povejte!

Stari še ne 10 mesecev, že skoraj en mesec spimo pretežno po enkrat na dan. Če spimo zjutraj do ene pol sedmih, tako da gremo spat šele ob 11h. Če pa vstanemo že ob 6h, se še zgodi, da gremo spat okrog 10h in potem mogoče še za pol urice popoldne ali pa sploh ne – sam v tem primeru je bolj grozno tečno. Tako da definitivno spreminjamo režim, pa gospodič še sami ne vejo, kaj jim bolj ustreza … Ti se pa prilagajaj, če se moreš.

Mislim da je najbolje da pustiš,da si otročiček sam narekuje ritem spanja(tukaj mislim predvsem kolikokrat na dan bo spal).Pri nas nikoli nismo kaj dosti spali čez dan,sedaj pa se je pikica navadla,da 1x dnevno “odšlafa”(1.5-2ure).Ponoči pa tudi nimamo problemov,seveda razen če ni bolezen ali kakšen zobek na poti.Prijateljičina punčka(ravno tako stara15 mesecev),si pa privošči še vedno 2x spanje čez dan,pa tudi ponoči lepo spančka.S tega sledi, da je najbolje da svojemu otročku prisluhneš in mu zagotoviš toliko spanja kot ga rabi.Eni rabijo več,drugi manj.
L.P.

Tudi jaz sestrinjam, da ti otrok sam da vedeti, kdaj in kolikokrat bo spal. Naša desetmesečnica spi dvakrat: prvič okrog 10h – za cca 1uro, potem okrog 14h – za cca 1.5-2h, pa ponoči kljub temu nimamo nobenih težav. Spi že od petega meseca dalje od 20h – 8h. Kadar je čez dan sitna, jo damo spat, če se pa kam odpravimo, potem pa spanec ponavadi prilagajamo urniku.
Lep pozdrav!

Naš petnajstmesečnik je velik zaspanec – nočno spanje od 20.00 – 05.30, dopoldansko 09.00 – 11.00, popoldansko 15.00 – 16.00.

Nič ne kaže na kakšno spremembo, oba dnevna spančka še vedno nujno potrebuje ko sahara vode. Še dobro, da mu ni treba v vrtec. Pa si tako babi vsaj malo spočije…

Maxi

Mi smo stari 2,5 let in v varstvu hodijo še vedno spat 2x in sicer kmalu ko pridejo v varstvo (za kake pol urice jih še vedno zmanjka) in okrog 10.00 do 11.30.
Med vikendom pa le enkrat za dobri 2 uri. Če pa ni utrujen podnevi ne spi (ker sedaj že raje teka in se igra zunaj kot spi).

LP

Mi imamo tudi 10 mesecev in tudi spimo dvakrat na dan. In to vsak dan ob razlicni uri. Dopoldan enkrat med 11 in 12 za kaksne pol do eno uro. Potem pa popoldan, vcasih tako pozno, da je potem zamaknjeno se nocno spanje. Tudi ne vem, kdaj bomo iznasli svoj ritem. So pa vsaj noci mirne.

Lep pozdrav, Magda

pri nas sta oba (sara luka) okrog enega leta spala enkrat na dan – po kosilu

mislim, da je za majhne otroke pomemben ustaljeni ritem spanja in dnevnih aktivnosti, ker mislim da jim daje nek občutek varnosti

preden smo prešli na enkratno spanje na dan pa je bilo nekaj podobnega kot pri prejšnjih vpisih

Mi pri 13 mesecih, smo malo porinili na kasnejši čas (prej ob 10.00 dopoldne in ob 15.00, potem pa ob 12.30 – po kosilu). Hitro se je prilagodil. Zaspal brez problema, prej pa smo ga morali 2x ujčkat.

New Report

Close