Zdravo,
Mene pa zanima kaj delam narobe,da nic ne shujsam kljub temu,da sem zmanjsala vnos hrane za polovico,imam 5 obrokov dnevno in tecem ze dva mesececa 4-5x na teden po 5km,1x na teden delam 30 minut vaje z lastno težo (vcasih tudi 2x) 1 dan na teden pa imam pocitek in jem vse.Pijem samo vodo,nesladkane caje in pa 1 belo kavo in 1crno na dan.Povrsno stejem kalorije,mislim da zauzijem dnevno cca 1300 kcal.stara sem 34 let,imam 53 kg in sem visoka 156 cm.Res ne vem kaj naj se naredim,
Hvala ze vnaprej za odgovor,
‘Maja’
Pri hujsanju igra vlogo mnogo dejavnikov,tu je potreben seveda tudi počitek doloceno vlogo pa ima tudi genetika.Sam nimam tezav ne pri izgubi teze in ne pri pridodobivanju teze,saj zelo hitro shujsam,ampak se lahko zelo hitro tudi zredim.Na tvojem mestu bi malo zmanjsal kardio in dodal vec vaj z obremenitvijo npr. 2-3x kardio ostalo utezi,smiselno bi bilo vkljuciti tudi kak HIIT trening,ker se po vadbi zaradi visoke intenzivnosti kuris mascobo.Meni je to nasteto izredno pomagalo.Pri prehrani se cim manj obremenjuj s stevilom kalorij in tabelami to je res bedarija,imej manjse porcije od 5-6 obrokov,v vecernih urah lahko izkljucis OH,saj jih dejansko ne rabis,izrecno,ce mas trening zelo pozno takrat lahko.Tudi off dneva v bistvu ne rabis,ce pa ga ze moras imeti pa vsaj nekako poskrbi,da bo podoben normalnemu,saj to,ko se eni prenajedajo na off-e z burgerji sladkarijami itd. to je cisti nesmisel in se drugi dan pocutijo slabo,zaradi šoka.Zdaj ce jemljes kaksne prehranske dodatke nima neke ogromne veze,saj so vsi ti izdelki zgolj marketing,edino kaksen whey(sirotko)bi lahko vkljucila v svoj jedilnik.Plus glede na to,da si dejavna je po moje 1300kcal obcutno premalo,morda se motim ampak to se mi res zdi majhna vrednost.Lp
Delaš s tako težkimi utežmi kakor lahko.To pa je zelo različno glede na vajo, ki jo želiš izvajat. Jaz glede na napisano menim, da enostavno delaš premalo intenzivno. Ni dovolj, da se samo malo spotiš, telo moraš prepričati, da mora postati boljše. Tudi jaz mislim da je tisti dan off kar nekaj. To je čisto bilderska pogruntavščina, ki je po mojem mnenju nepotrebna.