Kdaj prvič v šolo?
Clara,
mislim, da ste za vpis v to šolsko leto, že malce pozni – še posebej, če otrok niste prej “evidenčno vpisali”.
Fina motorika in bistrost sta le dve sposobnosti, za v stop v šolo pa otrok potrebuje več – npr. samostojnost.
Lep pozdrav, Petra
Vaš otrok, ki je oktobrski, bo že itak med mlajšimi, nevem zakaj bi ga dajali še eno leto prej.
Tudi jaz imam zelo bistreba otroka, januarja bo star 4 leta, pa namesto risank rajši gleda dnevnik, zanimajo ga potresi, poplave in potem hitro na zemljevidu pokaže kje to je. Njegove intelektualne sposobnosti so dosti bolj razvite kot fizične (npr. noče se vozit s kolesom, pri risanju je bolj bogi, jest se je naučil sam šele pri dveh letih in pol, sploh ne ve kateri otroci so z njim v vrtcu, ker ga to ne zanima). Zanima ga recimo geografija, pa vse o vesolju, pa črke in številke.
Tudi jaz sem se zanimala, kako gredo ti otroci v šolo, predvsem ker je rojen ravno po novem letu in bo že itak najstarejši, pa so mi rekli, da naj mu kar pustim otroštvo.
Tudi jaz sem rojena v začetku leta, pa me niso dali prej v šolo, pa bi me lahko, pa mi je bilo velikokrat dolgčas. Moja mami pa pravi, da nikoli ni imela težav, kot druge, da mora delati zraven nalogo… Poleg šole je še veliko drugih stvari, ki nas zanimajo in jih lahko vaš otrok počne. Vpišite ga na tečaj tujega jezika npr.
To je samo moje mnenje.
LP