Najdi forum

Kdaj prvič na smučke

Zanima me vaše mnenje kdaj prvič postavit otročička na smučke, sicer imam “navihano” polno elana in energije hčerko, ki je stara dve leti in pol. Zanima me ali je še prehitro za smuči?

nikoli ni prekmalu. dvoletnik je krasen na smučkah. kar pogumno. važno je, da je otroku na smegu prijetno in da se ne “uči smučat” ampak je vse skupaj bolj ali manj igra.

**************************** Tudi to bo prešlo.

Po mojem takrat, ko ima vsaj približno ravnotežje. Moj bo februarja star tri leta in bo ravno zdaj za Miklavža dobil prve smučke, pa bomo poskusili. Saj ne bo ravno smučal, prej toliko, da malo spozna občutek in se nauči drugačnega ravnotežja. Poskusi, saj boš videla njen odziv. Če ji ne bo ravno šlo, pa še vedno lahko počakaš nekaj mesecev do pomladanske smuke ali pa celo do naslednje sezone.

Lp,
Katarina

Tudi naša prvorojenka je bila grozno živahen in energičen otrok, pa je smučke do lani – pri štirih letih, niso čisto nič zanimale (dobila jih je pri dveh letih). Enkrat se je spustila po hribčku, rekla saj že znam in to je bilo to. Lani pa je zelo uživala. Nasprotno je naša mlajša že lani, pri njenih dveh letih zelo uživala, ko smo jo nekajkrat spustili navzdol. Odvisno od otroka, boš verjetno morala kar poskusit… Kako pa se sicer obnaša na snegu oziroma mrazu? Pri nas je starejša npr. še do lani na mrazu zelo trpela, mogoče je bil tudi to vzrok, da je smučanje ni zanimalo…

Lp
M.

Tudi moj sin je star dve leti in pol,pa sem ga že lani postavljala na smučke vsak dan za 5 minut.Zgledalo je tako ,da sva obula pancerje in nadela smuči in sva samo hodila po snegu in malo drsela,da je dobil občutek za drsenje ,ko se je naveličal sva jih pa snela.Tudi letos že komaj čaka ,da bo sneg ,ker ga v kleti čakajo nove smučke in upam ,da bova naredila ze kašen plužni zavoj,če pa ne pa drugo leto.
Kar veselo na smučke in uživajte,če pa ji ne bo všeč pa počakajte ,da se ji ne zameri.LP Moya

Tudi naš je star 2,5 pa bi miklavž prinesel smuče,lani smo ga prvič postavili nanje in je bil navdušen se bolj pa palic ko je v sneg risal rožice-odtiskal!

LP,Lumpi

Naš ata je našega 2 leti in 8 mesecev takrat starega sina že doma na tepihu malo treniral. Malo je dvigal smučke, pa preža, pa nagibi, pa kako se pobere če pade in mislim, da mu je to pri prvih srečanjih s snegom zelo koristilo. Tudi v pancarjih je najprej kar nekaj “km” naredil po tepihu, čeprav so teli pancarčki udobni in zelo lahki.

Pred leti nam je pediater svetoval, da počakamo do dopolnjenega tretjega leta.

Naš je star 2 leti in 8 mesecev in bomo letos poskusili. Opremo že ima in po stanovanju mu gre super :-))))))) Sam si obuje pancerje in potem stoji na smučah s palicami v rokah. No, bomo videli, kaj bo na snegu …
Po moje ni prezgodaj, če otrok to želi.

Jasna

New Report

Close