Najdi forum

Kdaj pogovori o DROGI ?

Mene pa zanima kdaj svojim otokom predstavite da so droge škodljive ?

Kajti imam hčerkico 7 let in že lansko leto preden je šla v šlo smo kar prcej govorile o tej temi da je škodljivo ter da povzroča lahko tudi smrt drogo sem jim predstvila prcej resno…žal sem tudi iskala kašen priročnik oz knijgo s katero bi ji vso stvar predstavila vendar žal nisem našla za njeno starost primerno..

Nakar sem dobila tudi od nekaterih iz oklice kritiko da kaj otroku vse to razlagam..vendar je bilo moje prepričanje da če otoke učimo že v rani mladosti da kajenje ni dobo da pitje alkohola povzorča raka ….in še bi lahko naštevla sem vse to vprašala in dobila odgovor ah zato je še čas da zvejo..se ne mudi in sem dobila občutek kot da si starši zatiskamo oči pred tem saj našemu ali naši se ne more to zgoditi…

Lp…

Pozdravljena,

menim, da se primarna preventiva uživanja prepovedanih drog izvaja ravno v primarni družini. To pomeni, da imajo starši ključno vlogo.

Primarna preventiva pa ne pomeni informiranja o drogi sami, ampak kako preživljati prosti čas, kako se pogovarjati, kako ravnati s čustvi, kako reševati stiske in konflikte…

Jasno, če vas 7 letna hči vpraša, kaj je droga, da ji neke osnovne informacije podate (letom primerne). Bolj pomembne pa so odnosne in komunikacijske – socialne spretnosti.

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

Suzana hvala za odgovor …

Istočasno pa bi vas še vprašla če imate kakšno zgibanko ali naslov knjige ki bi bila primerna za sedem letnico, kajti ko sem iskala kaj takega tega nisem našla ampak samo za strajše 12 letnike dalje…

Lp

Mary30,

žal, tudi jaz še nisem zasledila ničesar primernega za predšolske otroke. če pa bom – obvestim.

Morda namig: pojdite s hčerkico v botanični vrt. Tam rastejo druge, za ljudi strupene rastline. Morda ji lahko na takšen način poveste, da niso vse rastline dobre…

Lp

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

Prosim pomagajte mi!! In to čimprej! PROSIM! Imam prijatelja, in sm 99,9%, da se drogira. Veliko prostega časa preživim z njim in sem ga prebrala…čeprav zlo dobro skriva. Do danes sem tiščala glavo v pesek in se prepričevala, da to enostavno nemore bit res…ampak najbrž je… Malo sem gledala po netu …mal sm se pozanimala itd… Po mojih opažanjih se drogira z heroinom s pomočjo folije. Velikokrat je ful zaspan in čiz čudn…zaspi lah v 1 min… deluje ful sproščeno in skratka ZADETO!…Ampak to ob čiz različnih časih… Straši me, če pomislim, da je zadet tudi pred svojim očetom, ta pa očitno tega ne opazi. Prijatelj je imel zelo težko otroštvo, mama ga je pustila ko je bil v najstniških letih… Ljudje, men je tok težko, ko pomislim, da lahko izubim svojega prijatelja…strah me je, da bo še bolj zabredel…NE RAZUMEM ZAKAJ TEGA NIHČE NE OPAZI…ZAKAJ MU NIHČE NE POMAGA, očitno je, da to zelo dobro skriva, oz. da ga nihče dobro ne pogleda in …nevem!! RADA GA MAM in mu želim pomagat, resnično! Zadnje čase me ful prosi za denar, pa mi noče povedat zakaj…niti noče, da bi kdo od staršev to zvedel… Rada bi se enkat z njim odkrito pogovorila in mu probala vsaj mal pripomorat temu, da mu pomagam in, da bo vedel da ima nekoga ob sebi…Nevem kako naj ga vprašam…kako naj mu povem, da vem, da se drogira. Tega nebi povedala nikomur, tudi če mi prizna… Ko bo sam pripravljen….Prosim POMAGAJTE MI, SVETUJTE MI, Kako lahko ČIMLEPŠE PRISTOPIM K TEM POGOVORU in mu pomaagam, ker očitno mu nihče drug ne bo. Čakat pa tudi ne mislim, ker se mmi zdi čedalje bolj zasvojen… Še enkrat vas lepo prosim za pomoč! Čimprejšno*! Hvala lepa vsem ki se boste potrudili in mi pomagali in svetovali.

Lp,

Lek…

New Report

Close