Kdaj piscancja jetrca
kdaj lahko zacno jesti piscancja jetrca.Mi smo stari 10 mesecev in prosim ne grajajte me,ker nasa pikica ze od sestega meseca zelo,zelo rada je na zlicko.Flasko pozna samo za cajcek.Drugace je res vse kar ji pripravim,obozuje govedino.ali mogoce veste kdaj pisc.jetrca,ker sem slisala da so dobra za otroke.LP
Jaz pa sem že nekaj čsasa nazaj prebrala, da jetra niso najbolj idealno živilo, mislim da je glavni problem v tem, da so sicer res bogata z vitamini in minerali, a le ti niso v ravnovesju. Namreč tudi vitamini so v prevelikih količinah toksični, kar ima lahko za posledico napake v razvoju… (vitamina A, D) Nočem delat panike, mogoče sem se tudi kaj zmotila- ne mi zamerit. Žal mi je, ker je knjiga, v kateri sem to brala, trenutno pri kolegici…
Če bi bili piščanci hranjeni z domačo hrano bi jetrca bila priporočljiva, tako,pa vsa umetna hormonska hrana prehaja preko jetrc in so zato piščančja jetra škodljiva. To mi je rekel zdravnik in sicer takole-marsikatero hrano označijo npr.varuje srce itd., ampak kako je ta hrana pridelana je pa druga pesem in dejansko lahko po drugi strani škodi.Jaz piščančjih jetrc nisem nikoli uporabila v hrani.