Najdi forum

Kdaj piscancja jetrca

kdaj lahko zacno jesti piscancja jetrca.Mi smo stari 10 mesecev in prosim ne grajajte me,ker nasa pikica ze od sestega meseca zelo,zelo rada je na zlicko.Flasko pozna samo za cajcek.Drugace je res vse kar ji pripravim,obozuje govedino.ali mogoce veste kdaj pisc.jetrca,ker sem slisala da so dobra za otroke.LP

naš je star 9m in jih je že jedel. prav vščeč so mu bila. sicer tudi poje vse, kar pripravim in tudi že od 6m z veseljem je po žlički.

Jaz sem jih ravno danes kupila, v ponev bodo šla jutri. Jih pa nisem imela namen dati malemu (13 mesecev), ker sem mislila, da drobovine pač še ne smejo. Se morda motim? Aja, moja sestra jima jih je brez oklevanja dajala že pred prvim letom…

nika

Jaz mu jih dajem že od 6. mes dalje, ker ni jedel mleka in sva železo prinašala “noter” z jetrci v juhi. Še zdaj jih dajem (11m) vsaj 1 x tedensko v juhico in so “mljac”. Piščančja so zelol lahko prebavljiva in hranilna. Dober tek!

mislim da so piščančja jetra celo priporočljiva zaradi visoke vsebnosti železa. poskusi, kako mu bodo všeč.

Jaz pa sem že nekaj čsasa nazaj prebrala, da jetra niso najbolj idealno živilo, mislim da je glavni problem v tem, da so sicer res bogata z vitamini in minerali, a le ti niso v ravnovesju. Namreč tudi vitamini so v prevelikih količinah toksični, kar ima lahko za posledico napake v razvoju… (vitamina A, D) Nočem delat panike, mogoče sem se tudi kaj zmotila- ne mi zamerit. Žal mi je, ker je knjiga, v kateri sem to brala, trenutno pri kolegici…

Na kakšen način vse pa ji pripravljate?

Hvala

8 mesecev,zelo rada je, enkrat na dva tedna,prazena na cebuli,v krompirjevi juhi,mislim da ni nic narobe z njimi.Na kratko nimam casa.

Mi smo se piščančji drobovini ( tgovinski ) odpovedali, ke so baje kokoši preveč hranjene s hormoni.

Če bi bili piščanci hranjeni z domačo hrano bi jetrca bila priporočljiva, tako,pa vsa umetna hormonska hrana prehaja preko jetrc in so zato piščančja jetra škodljiva. To mi je rekel zdravnik in sicer takole-marsikatero hrano označijo npr.varuje srce itd., ampak kako je ta hrana pridelana je pa druga pesem in dejansko lahko po drugi strani škodi.Jaz piščančjih jetrc nisem nikoli uporabila v hrani.

New Report

Close