kdaj ovulacija
spoštovani,
žal se ovulacije niti vgnezditvene krvavitve tako preprosto ne da ugotoviti, kot bi to radi od mene. Vgnezditev se zgodi cca 6 do 9 dni po oploditvi, ekr pa slednejga trenutka običajno ne poznamo temveč v najboljšem primeru ugibamo, je tudi vgnezditev bolj ali manj stvar ugibanja. Vgnezditvena krvavitev je lahko zelo širok pojem od rjavega izcedka, ki traja nekaj minut do krvavitve, ki je podobna M ter vse vmes. VG niti ni obvezna in je pogosto sploh ni.
Spoštovani,
nadaljavo vašega problema žal ni mogoče reševati oziroma opredeljevati. če bo postalo prehudo, obiščite ginekološko urgenco.
Pozdravljeni,
datum zadnje M je bil 27.1.. Cikel imam ponavadi dolg tam od 27-34 dni, bolj okoli 30,31. Kdaj naj bi bili plodni dnevi? Testirala sem vsak dan do 15. dne cikla in vse je bilo -. Boleče bradavice sem dobila 18.dan cikla, bolečina je vsak dan hujša, ponavadi imam vsak cikel boleče bradavice ampak ne tako izrazito kot ta cikel, imela sem tudi že rahle krče, bolj kot neko zategovanje v spodnjem delu trebuha včeraj in predvčerajšnjim. Danes sem 20.dan cikla. Je to znak da je O že mimo? Za kakšne znake nosečnosti je najbrž še prezgodaj.
Spoštovani,
žal so vsi “znaki”, ki kažejo na čas ovulacije (tekoč izcedek, bazalna temperatura, pozitivni LH test) omejeno zanesljivi, zato si z njimi lahko pomagamo le v toliko, da nekoliko bolje lahko tempiramo spolne odnose, povsem prepričani pa ne moremo biti nikoli. Edina preiskava, ki je do največ 48 ur natančna je UZ folikulometrija. Sicer pa se da na čas ovulacije sklepati le za nazaj, ko pride menstruacija. Od tega datuma se odšteje 12 in 16 dni in tu nekje vmes je najverjetneje (s 95% verjetnostjo) bila ovulacija.
Pozdravljeni,
digitalni O test je bil pozitiven na 12. dan ciklusa zvečer in 13. dan ciklusa dopoldne, zvečer pa ne več. Vlecljivo sluz pa sem nazadnje opazila na 15. dan. Je mogoče da bi bila ovulacija šele 15. dan? Čeprav se sama na sluz ne zanašam, ker je vedno ne opazim v točno takšni obliki kot bi “morala” biti. Sprašujem pa zato, ker se mi je že zgodilo, da sem imela pozitiven O test dva dni potem pa čez 2 dni od prvega pozotinega testa pregled v ambulanti za neplodnost (sem na Clomidu zaradi nepojasnjene neplodnosti) in je bil folikel še vedno viden, se pravi da sem očitno vedno ujela začetek vrha? Je potem od začetka vrha O dejansko lahko čez 72 ur?
Hvala za vaš odgovor, upam da nisem preveč zakomplicirala.
Spoštovani,
kaj se konkretno zgodi pri nekomu ne bi upal reči, načeloma pa pride do ovulacije v povprečju 36 ur (med 24 in 48 ur) po pozitivnem LH testu. Kakor povsod tudi tu verjetno obstajajo izjeme.