Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj otroka v posteljico brez ograjice?

Kdaj otroka v posteljico brez ograjice?

Otroška soba našega 1-letnika še ni opremljena. Trenutno (pa še kar nekaj časa) bo spal v posteljici z ograjico. Me pa vseeno zanima, kdaj ste svoje otročaje prestavili v, hmm kako naj povem da bo razumljivo, recimo posteljo ki nima dodatne zaščite, da se ortok ne prekucne dol? LP, od Nataše, ki je že v službi:(((

Mi smo ogracijo odstranili , ko je bil otrok star 4 leta.

Pri skoraj treh letih

Odvisno od otroka in od višine postelje. Dveleten otrok npr. že zna spati na ležalniku v vrtcu, ne da bi padel dol, če seveda mirno spi (naš živec zagotovo ne bo!). Če je postelja zelo nizka (višina jogija npr) lahko daš na tla ob postelji peno ali blazine, za primer, če pade dol. Obstajajo pa tudi zaščitne ograjice, ki jih zatakneš pod jogi, da ne pade dol.

Starejšemu smo jo odstranili pri treh letih – potem smo mu namontirali na stranico eno zaščito (par cm visoko), da je imel malo opore.
Mlajšemu pri slabih dveh in pol, ko je prvič sam zlezel čez. Na sredini postelje smo odstranili dve palici, da je bila ravno pravšnja luknja, da je zlezel ven, ponoči pa je bil še vedno na varnem. Je pa posteljica tako narejena, da lahko damo palici nazaj.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Mi pri treh letih (3 mesece kasneje smo dobili dojenčka). Ampak bi si želela vsaj malo zaščite, ker se je otrok včasih res še zvrnil dol. Spodaj smo dali velikega mehkega psa in velikega medveda za vsak slučaj. Postelja je bila nizka. Nekaj padcev je bilo v tem letu. Moti me, ker skoraj noben proizvajalec otroških in mladinskih sob ne misli na to. Mi imamo Lipove postelje, pa ograje nimajo in se je niti ne da dobiti.
M

Mojca Berdnik Vozel

pri enem letu, ker je padel ven iz posteljice z ograjo, zdaj spi na velikem jogiju na tleh in je super.

Mi smo ograjico kupili posebej v Ikei. V bistvu je ena dilca iz natur lesa, na obeh koncih pa ima “nogice”, ki se jih natakne na stranico postelje. Zelo enostaven sistem, deluje pa 100% – vsaj pri naši hiši še ni nihče s postelje padel. Ravno toliko “opore” da otroku, da ne leze več naprej. Najbrž pa ne paše na vseko posteljo (tiste “nogice” lahko naštimaš na širino stranice od 18 do 25 mm ali nekaj podobnega. Če nič drugega je ideja simpatična in enostavna in jo lahko praktično vsak, ki nima dveh rok, izvede doma na tak ali drugačen način.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Naša je stara eno leto in pol in nikoli ni hotela spati v posteljici, tako da zdaj spi v veliki postelji včasih sama včasih z mamico, spi pa celo noč, zato se pri nas ta varianta obnese. Zaščitili pa smo jo tako; ker imamo Alplesovo sobo Tempo X – pograd, tamala seveda spi spodaj, obstaja varovalo za pograd, lahko si ogledaš na Alplesovi strani, smo le-tega dokupili še za spodnjo posteljo in rešili problem, seveda pa ji na tla dam kako blazino, posebej kadar spi sama.

lp Nataša

Moja Pikica se je uprla spanju v posteljici pri 15 mesecih. Imeli smo sicer že veliko posteljo (80×190) v otroški sobi, vendar pa brez ograjice. Tako je nekaj tednov spala brez zaščitne ograjice (nariočili smo jo v Iles Idrija in dobava je bila 1mesec).
Pred posteljo smo nalčožili blazine, odeje ipd. Nekaj padcev je sicer bilo, kaj dosti pa ne. Se mi pa zdi da spi sedaj veliko bolj mirno, odkar je v veliki postelji (se ne obrača toliko).

Lep dan in da bi končno posijalo sonce in sijalo vsaj kak teden!
Janka

New Report

Close