Pozdravljeni,
stara sem 33 let. Prvič sem dobila hemeroide po prvem porodu, ponovno po drugem. Drugače obiskujem tudi homeopata zaradi alergije. Obakrat sem si jih .pozdravila, z modoluxem kremo.
Bili so notranji.
Imam zelo redno prebavo, ampak sem vseeno dobila hemeroid zunanji – velik kot češnja. Homeopat pravi, da ga lahko povzroči stres (imeli smo smrt v družini). Zanima me ali je potreben odščip ali se izginil sam po sebi? Trenutno si ga samo spiram z mrzlo vodo in mažem z maslom. Kaj priporočate?
Hvala za nasvet.
Spoštovani!
Hemeroidi so razširjene vene pod zluznico končnega črevesa, ki se večajo pri motnjah odtekanja venske krvi po venah v trebuhu. Sestavo in keko to funkcionira, si lahko tudi pogledate na netu ali preberete v knjižici, ki jo je napisal naš najbolj znani proktolog dr. Košorok, ambulanta Iatros. Zunaj se tipa napredovale hemeroide. Če je vozlič trd in boleč ali celo krvavi, gre za akutni zaplet in se najhitreje reši bolečin z operacijo. Vse ostale težave se zdravi z mazanjem, skrbjo za redno prebavo in elektivnimi operativnimi posegi. Se pravi, da lahko nadaljujete z začetim zdravljenjem, če vam pomaga. Če ne, pa pojdite do zdravnika.
LP, Marija Š. Gašperšič