Najdi forum

Ker se bliza cas obdarovanj, me zanima, kdaj obdarujete najblizje ?

Na bozicni vecer (24. 12.) ali sele za silvestrovo, ali kdaj prej ali vmes ?

Ko sem bil se otrok, se spomnim, da sem komaj cakal, da dobim darila –
jelko smo doma postavili ponavadi ze kmalu po 20. decembru.

Zdaj razmisljam, kdaj v bistvu obdarovati moje najblizje – ali pocakati in
zadevo formalizirati na bozicni vecer, ali morda storiti to prej ?

Sam se bolj ogrevam za varianto “prej”, saj bi jih rad videl, kako bi se
veselili, cimprej…

Pri nas je takole:
Prvo vecje obdarovanje je na božični večer,to se pravi po božični večerji.Zberemo se pred dreveščkom in začnemo z odvijanjem daril.Sladkamo se s potičko,pijemo vino in se pogovarjamo.Potem gremo k polnočnici.
Na silvestra je drugo obdarovanje..je bolj skromno a iz srca.Otroci, potem se pričakajo dedka mraza,ki na 1 januarja zjutraj ,zakljuci ta nori praznični december.

Pri nas je podobno kot pri muci. Na božični večer se zberemo pri starših, darila postavimo pod smrečico. Mama skuha večerjo in po večerji sledi iskanje in odpiranje daril.
Si pa priden Aligator, da si že vse pripravil! Lahko zaupaš kaj lepega si namenil svojim najbližjim?

Zdravo!

Pri nas je prvi dobri mož Miklavž. Za Božič pa postavljamo jelko in jaslice. Do pred kretkim se za ta dan nismo obdarovali, danes pa hčeri propravita simbolična darilca. Večje obdarovanje imamo za Novo leto. Ko sta bili hčeri še otroka, sva jima za darilo kupila kakšno stvar, ki sta si jo že dolgo želeli.

lp

Pri nas postavimo smreko ponavadi 24.12. nato pa potem cel teden nosimo darila po jelko. Vsak dan je kakašno novo. Nato pa jih 31.12. zvečer odpremo, če pa nas ni doma jih pa na novega leta dan.

Ja, z nakupi sem moral kar pohiteti – kupil sem nekaj knjig za mamo, pipo
za oceta, ki rad kadi pipe, za mojo najblizjo ogrlico itd. – zase pa bom kupil
avto, ki ga pa seveda ne bo pod jelko…

Pozdravljen Aligator!

Zdaj pa nič več peš ?? Samo še kanu in avto–kateri? Ko boš peljal mimo mene, zahupaj, ti bom pamahala!

Čau, Jana

Pri nas imamo na Božični večer slavnostno večerjo in medsebojno obdarovanje.
Naslednji dan gremo k mami na kosilo in tam razdelimo oz. dobimo še ostala darila. Za Silvestrovo pa nič.

Jana, kaj pa obdarovanje v vaši družini? Pa darila, so že zavita?
Ja in Aligator nas je spomil, da tudi nase ne smemo pozabit 🙂

Darila, ki sem jih kupil, so v glavnem ze zavita, ker so jih zavili ze
tam, kjer sem kupoval. Avta si seveda nisem kupil zato, ker je konec
leta, ampak zato, ker ga pac rabim in je nakup slucajno padel ravno
na ta cas.

Darila, ki sem jih kupil, so v glavnem ze zavita, ker so jih zavili ze
tam, kjer sem kupoval. Avta si seveda nisem kupil zato, ker je konec
leta, ampak zato, ker ga pac rabim in je nakup slucajno padel ravno
na ta cas.

Mi se ponavadi obdarujemo na božička, ker se razkropljena družina takrat ponavadi uspe zbrati.

Sicer pa vsako leto znova okrog decembra dobim v ustih postani “žmah” v ustih, ko jih gledam, kako ljudje razgrabljajo trgovinske police. Že dopoldne se lahko v mestu obrišem pod nosom za parkirni prostor. Kolikor mi je praznični duh všeč, toliko mi gre na živce. Ta vsakoletni “srečno novo leto” mi da iz leta v leto bolj vedeti, da je v ljudeh nekaj papagajskega. Bi tale občutja delili z mano?

New Report

Close