Kdaj nesmem hčerko videvati golo?
Zanima me, kdaj moram prenehati vstopati v kopalnico, ko sta hčerki v banji. Kakšna je tista meja,ko ni več zaželeno. Pri nas v družini neskrivamo golote, saj to je naravno. Tudi iz strani dveh hčerk, ena 8 druga 13 nisem še slišal opomb, ker se še vedno skupaj tuširajo. Tudi one so me že videle nekajkrat, ko sem bil pod prho, pa kot da ni nič. Torej, kakšna naj bi bila ta starostna omejitev, kaj menite?
Vidim da tukaj večinoma odgovarjate mladostniki, in da imare čedalje bolj nezrele teme.
Odvisno kako ste doma navajeni. Js osebno stara sm 16 ne bi pustila staršev v kopalnico, ker hočem nekaj zasebnosti. Če vaših hčerk to ne moti, ne bi smel bit noben problem. Če so tut vas vidle, nevem a so kaj rekle? Najbolje bo, da ko bo kdaj kj rekla, da upoštevate to pa je. Ali pa presodite sami..
Lp
To je zelo odvisno. Odraščala sem na enak način, kot opisujete. Ampak pride določena starost, ko punce ne dovolijo vdiranja v zasebnost. Imam starejšo sestro in ko je sama zahtevala ključ od kopalnice, mi ni bilo jasno kaj jo tako moti, če si gre oče umit roke, ko se ona tušira. Čez leto ali dve sem razumela. Žal se ne spomnim koliko sem bila stara, ampak mislim, da okoli 10, 11 let, ko sem dobila menstruacijo in se žensko telo začne spreminjat. Pametno je, da se o tem pogovorite s svojima hčerkama, enostavno jih vprašajte, če ste v dilemi. Mislim pa, da Vama bosta dali dobro vedeti, ko bo faza odkrite golote mimo. Sicer sama nisem tako sramežljiva, pri 20 očetu seveda ne dovolim v kopalnico, ko sem gola, ampak si grem iskat določeno stvar, ko je on pod tušem. Se pa takih trenutkov ZELO izogibam in grem, ko je res nuja. Pač razumem očeta, da je sproščen, nas ima neizmerno rad in ga te stvari ne brigajo, ampak meja je meja. Z mamo in sestro je drugače. Seveda se ne tuširamo skupaj in mi je neprijetno, če katera vstopi v kopalnico, ko sem pod tušem in se ne zaklenem. Se pa brez težav preoblečemo v istem prostoru itd. Mene grozno moti, če me kdo ”gleda”, ko se umivam. Je odvisno od osebe, moja babica ne razume kako smo lahko s sestro in mamo skupaj v kopalnici ali kako je mama gola v prisotnosti očeta in on pred nami. In tudi, ko sem pri njej v kopalnici in se preoblečem zgornji del si zakriva oči in me ”napada” da to ni primerno. Pravi, da je golota samo za lastne oči in je s svojim možev sexala v temi. Vse je odvisno od vzgoje in moral. Jaz vem, da me ni sram, če sem gola pred fantom ali drugo žensko. Če se umivam pa sem najraje sama. Ne vem točno zakaj, ampak umivanje mi je celo bolj intimno kot ”mala potreba”.
Kar se pa tiče nezrelih tem, imate veliko forumov, kjer odgovarjajo starši, strokovnjaki in ostali odrasli ljudje. Tukaj prevladuje populacija, ki odkriva svojo spolnost in mogoče se ne spomnite kakšni ste bili, ko so vam divjali hormoni, ampak sama se spomin, ko sem odkrivala svojo spolnosti in mogoče bi se počutila bolj normalno, če bi vedela, da je veliko drugih, ki je enako nezrelih kot jaz. Sedaj lahko otroci brskajo po internetu brez, da bi prekinili telefonsko linijo in lahko prebirajo kaj se dogaja z njimi. LP
Po mojem je tudi najboljše, da ju enostavno vprašate, če niste gotovi in jima poveste kako je na stvari. Sam sem navajen zaklepanja in intimnosti od začetka pubertete kot pravi večina, nektere družine pa se tud še pri 20ih gledajo pa jih nič ne moti. Odvisno kako želijo.
Forum je zaprt za komentiranje.