Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Kdaj neha lulat po stanovanju

Kdaj neha lulat po stanovanju

Imamo 6 mesecev starega velikega psa (Rodezijski grebenar), ki lula in kaka na časopis. Pride s sprehoda in se prvo stvar polula notri. Kregamo, a ne pomega.
Zjutraj (na sprehod ga peljem ob 5.uri zjutraj) je pred sprehodom poscano četudi je bil prejšnji večer po 22.uri na sprehodu.
Kaj naj naredim? Kdaj bo te packarije konec?

Te packarije naj bi bilo pri pol leta ze zdavnaj konec. Ocitno pesjancku niste dopovedali, da so sprehodi zato, da tam tudi lulamo in kakamo. Zato predlagam, da zacnete tako, kot bi danes prisel k vam in bi bil mladic. Ko greste ven in se kuza polula ali pokaka, ga izdatno pohvalite in nagradite. Cez dve do tri ure ga spet peljite ven in jovo na novo hvaljenje za vsako luzico in kakec. Doma pa ignoriranje njegovih luzic, pa bo hitro zastopil, kako in kaj. Zvecer naj pa dobi suho hrano in recimo po osmi uri zvecer nic vec vode.

Preberite pa se tole temo:

Lp Neza

Pridružujem se zgornjemu prispevku, dodala bi še samo: papir pomikajte proti “izhodu” iz stanovanja ali iz hiše (kjer pač mislite da bo v prihodnje WC). Psiček se polula ko pride iz mrzlega na toplo, to je popolnoma normalno. Moji trije štrudlni so že pri 4 tednih navajeni samo na eno mesto – WC! Tu in tam pa še kateremu “pobegne”, kar je popolnoma normalno, vendar vse redkeje…

Pa ponoči dajte psa spati v boks ali v kletko, ker v svojem ležišču pes načeloma ne lula. Seveda pa mora imeti pred spanjem prazen mehur, da bo potem lahko v boksu zdržal od 22-tih do 5-tih zjutraj.

Pa kot so že ostali povedali. Pri 6-tih mesecih, bi mladič že MORAL biti sobno čist. Premalo doslednosti v mladosti, pa prepozno ukinjanje papirja. Mi našega psa nikoli nismo navajali na papir. Sem mislila, da je to samo za majhne pasme….

Ko pa zunaj naredi luzico, ga pa zelo pohvalite, pa kakšno nagrado mu dajte (briketek, salamco…). Naj pes ve, da vas s tem, ko zunaj naredi luzico, zelo razveseli.

Lp Jana

Jaz sem goldija dobila pri 6 tednih in pri 8 tednih je bil 100% sobno čist. Ne vidim razloga, da bi ga sploh navajala na papir. Res je, da sem bila tistih 14 dni doma in sva hodila ven vsaki dve uri čez dan, zadnjič okrog polnoči in potem ob 5h zjutraj, ampak je šlo vse skupaj brez težav mimo.

New Report

Close