Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kdaj na pregled?

kdaj na pregled?

Pozdravljeni!

Imam hčerko staro 4,5 mesecev, ki jo polno dojim. Do njenega 3 meseca sem zelo pazila, da nisem jedla nobenih mlečnih izdelkov, jajca samo če so bila v kakem kruhu, pa še to ne…nasploh zelo zdravo vse, ker so se ji tu in tam pojavile pikice na glavi. Le te so dokaj hitro izginile. Pediater je takrat dejal, da se koža cisti in da pri toliko starem otroku to se ni nujno alergija. Da je lahko tudi , ker ji je vroče naprimer.
Po 3-jem mesecu sem začela jesti svežo zelenjavo in mlečne izdelke, tudi kekse (kjer so jajca). Po malem vse. Ne jem pa seveda oreščkov, svinjine, rib….pač vse kar se odsvetuje.
Hkrati ima hčerka tudi zelo zamašen nosek tudi po čiščenju, zaradi česar nas je pediater napotil na ORL, kjer so ugotovili, da je vse ok. Mene je skrbelo, da bi tudi temu lahko bila vzrok alergija na mačko, ki jo imamo.

Pred tednom dni pa so se hčeri pojavile pikice in sicer kot nekak zelo droben posip po celem čelu, malo večje posamezne pikice pa okrog in za ušesi, kakšna je tudi na ličku in ramenih ter vratu. Spet sem nehala jesti mlečne izdelke in jajca, sedaj pa me zanima
– v kolikem času bi morali ti izpuščaji izginiti?
– Ali naj gremo k pediatru na pregled – ali bomo izpadli samo preveč zaskrbljeni starši in mu jemali dragocen čas za res bolane otroke?
– Ali je možno da so tudi ti izpuščaji samo od vročine?

(Naj še dodam da sem sama alergična na mehčalec in aspirin).

Se oproščam, ker sem tako na dolgo vse napisala in iskreno zahvaljujem za vaše mnenje in nasvet!

Lepo pozdravljeni in en lep osvežujoč večer vam želim.

AKM

Dober večer, AKM,
najpomembnejši podatek v pismu (poleg znakov, ki jih ima otrok) je vaša alergija na aspirin. Torej je MOŽNO, da bi imela deklica alergijo.
Sedaj ste opustili najbolj alergogene izdelke, koža se bo izboljšala nekako v 2 tednih, popolnoma pa lahko tudi šele čez 4 tedne.
Seveda, možno je tudi, da je izpuščaj drugega vzroka. Potrebno ga je videti.
Običajno pa imajo otroci z alergijo na kravje mleko (in jajca ali pšenico) še druge znake, ki skupno potrjujejo diagnozo: slabše uspevanje, zavračanje dojenja, če mati uživa KML, sluzasto blato ali krvave nitke, ali hujša zaprtost, krče v trebuhu, hujše polivanje … in atopični dermatitis (suha, hrapava koža in izpuščaj na tipičnih mestih: pod vratom, za ušeski, nad zapestji, nad nartjo).

Mislim, da bi počakali na učinek vaše diete, potem pa se pojdite pokazati k pediatru. Pa nič misliti, da komu jemljete čas. Saj vaš otroček tudi potrebuje zdravnika, če se bo izkazalo, da gre res za alergijo. Tudi če bodo testi negativni (kar mnogokrat tudi so), to ne izključuje alergije. Pogumno dalje, veliko uspeha pri dieti, ki je res grozna za mamice.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close