Najdi forum

Pozdravljeni. Pri nasih letih je zelo tezko najti partnerja. Zanima me, kolikokrat komu date novo priloznost? Ce ti nekdo veckrat pokaze nespostljivost? Vmes je pa prijazen,ljubec. Koliko tolerirate? Moj sedanji. Ze 3x naredu isto. Vpil name. Brez razloga….Odbil me je. Nagibam se h koncu.

 

Hvala za nasvet.

 

P.

Spoštovana,

nobenega pravila ni, kaj vse lahko zdržimo v odnosih in kaj je najbolj prava smer za nas. Seveda je dobro in spodbujamo ljudi v smer, da živijo v odnosih, ki so polni spoštovanja in opozarjamo na to, kaj je nasilje in srčno upamo, da boste nasilje dovolj zgodaj prepoznali, da se boste umaknili. In v vašem primeru gre za nasilje! Ampak v resnici smo v odnosu toliko časa, kolikor se nam to zdi še sprejemljivo. Sprejemljivo pa se nam zdi, ker se ne cenimo zares, ker nas je strah, da ne bomo dobili drugega partnerja, pa vendar… ali je to, da boste do konca življenja mogoče samska, res tako grozno, da bi si dovolila nekaj občasnih udarcev? Ki se največkrat stopnjujejo!
Dejstvo, da premišljujete o koncu in ste v nekaj stavkih naštela kar nekaj problematičnih stvari (nespoštovanje, udarci), bi vam absolutno svetovala, da se iz odnosa umaknete ali pa se obvezno (ja, tudi pri 50. letih) odločite za terapijo! Lahko skupaj ali pa sama. Pomembno je, da začnete prepoznavati, zakaj je takšen odnos do skrajnosti krivičen do vas in si ga ne zaslužite!

 

Poleg tega pa vam lahko povem, da ne glede na starost nam današnji svet nudi toliko možnosti, da je lahko tudi samsko življenje polno in lepo, ko se imamo radi! Vedno moramo najprej imeti radi sebe! Dovolj radi, da odkorakamo od stvari, ki nam ne služijo in šele potem v nov odnos.

Želim vam neizmerno veliko poguma in ljubezni do sebe!

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

New Report

Close