kdaj kaj v ICSI
Ali poteka postopek ICSI od prvega koraka do zadnjega – ET po točno določenem urniku (22. dan = začetek= pregled, čez 15 dni kontrola, 2. dan – 10. dan: injekcije, 10. dan: stop injekcija, čez 2 dni punkcija, čez 5 dni transfer) ne glede na ne-rednost in dolžino ciklusa? Jaz imam M namreč na pribl. 34 dni?
Ja Ana,nekako tako poteka postopek,le da injekcij ne dobivamo vse enako dozo in enako dni in tudi začnemo ne enako,odvisno kdaj je nastopila krvavitev oz.M.Glede na velikost foliklov in na vrednost estradiola v krvi,ti terapijo lahko podaljšajo dokler folikli ne dosežejo pravo velikost.KO so dovolj veliki dobiš zvečer “stop” injekcijo (naj bi sprožila ovulacijo),navadno ob 23h ali 24h odvisno kako naročijo na odd.Cca. čez 36h pa sledi aspiracija foliklov oz. punkcija,hkrati mož odda seme in laboratorij začara naše sončke….Peti dan (dan punkcije se ne šteje) pa pridemo ponje.
Torej ne se obremenjevat kako dolg je tvoj ciklus ,oni bodo že videli kdaj je pravi čas za odvzem celic glede na njihovo velikost in na hormon(estradiol) v krvi,pa tudi endometrij bodo pogledali,če je v redu,…
Kdaj pa predvidevaš,da boš lahko začela z postopkom ?
LP katja
Pozdrav vsem, prosim za pomoč!
Meni so rekli, da začnejo s postopkom že takoj 22. dan ciklusa. Mar se ne odločijo že ta dan za vrsto terapije? Mislila sem namreč, da bom že 22 dan dobila prvo inj. Moj 22. dan je naslednji teden, mi lahko katera pove kaj več o tem. Bom dobila že 1. inj. ali zdravilo ali se grem samo pokazat na GK v LJ? Hvala za pomoč
Mia
Najprej ima še mož en spermiogram in verjetno biopsijo. In če bo vse prav, se bova odločila potem. V najboljšem primeru bi mogoče lahko prišlo do tega že decembra, vendrar ne vem, če naj hitiva ali ne. Po vsej verjetnosti bova šla že na prvi poizkus k dr. Rešu. Katja, a si dobila stop injekcijo pri Rešu v Lj? Ali si na bolniški že od vsega začetka (22. dne) ali od punkcije naprej ali kako? Si v katerem postopku poizkusila še kakšno alternativno varianto za zraven? V kolikem času se opravila prve štiri poizkuse? Sprva sem ti samo želela odgovoriti, sedaj pa sem ti zastavila še cel kup vprašanj. Mirno noč in sladke sanje ter veselo dobro jutro.
Midva nisva hitela in sva si v prvih postopkih vzela kar veliko časa za naslednjo akcijo.Kaj pa vem…odločila sva se ponavadi kar spontano,nenačrtovano,tako da sem v drugi postopek šla kar po enem letu….Ponavadi sem rabila kar nekaj časa,da sem se pobrala in sem se potem težko odločila iti ponovno.Sedaj pa se je kar naenkrat začelo “muditi” in mi je včasih žal.
Stop injekcijo dobiš v poznih urah zvečer,zato se moraš malo znajti (dobiti jo moraš v tazadnjo).Lahko pozvoniš dežurni sestri v zdr.domu ali ,če poznaš kakšno med. sestro.Če si iz LJ menda greš lahko na urgenco.Meni jo da svakinja,ki je med. sestra.
V prvem poskusu sem bila od prvega dne bolniški in ti povem,da je bilo vse samo še preveč mučno in trajalo predolgo.Naslednjič sem se pa odločila,da grem na bol.,ko se začnejo UZ bolj pogoto (vsak drugi dan ali pa celo vsak dan).Tokrat pri Rešu sem šla pa šele od punkcije dalje,ker pri njem odpraviš z UZ že nekaj po 6h zjutraj in še vtegnem priti v službo.
Tako kar vprašaj in lepe sanje tudi tebi!
katja
Sam postopek ICSI je 243.000,00 sit.Recimo,da rabiš 10×2 ampuli gonala je cca.136.000 (ena amp. je 6.800).Rabiš decapeptil,to je namesto suprefacta pa je okoli 10.000.Stop ijnekcija je 4.000 in prometrium vaginalete(po punkciji) tudo okoli 4.000.Na grobo rečeno okoli 400.000 ,s tem da menda v naslednjem poskusu plačaš samo zdravila.Tega pa točno nevem,ker sem svoje 4 poskuse pokurila na GK.Vso terapijo si moraš nabaviti sama on ti da samo recepte,razen stop inj .kupiš pri njemu.
LPkatja
Tudi moj 22.dan je v naslednjem tednu. Na ta dan opravijo pregled in pričnejo z zdravljenjem oz. pripravo. Kakor je meni znano dobiš tudi že 1. injekcijo in tako nadaljuješ od 2. do 4. tedne – odvisno kakšen je odziv. Nato pa 2. dan M začneš z injekcijami za IVF-ET. Sicer pa so punce, ki so vse to že doživele že toliko napisale o vsem skupaj, da ti svetujem, da uporabiš brskalnik in boš prišla, do toliko spoznanj, da ti ne bo treba nič več spraševati.
Želim ti veliko sreče pri vsem kar te čaka.
LP Irena