Kdaj kahlica ?
Člp,
takšno kahlico sem kupila v enem od Intersparov. Je sicer malo dražja, ampak smo zadovoljni. Je pa res, da se nekateri otroci potem samo igrajo gor, kakat pa nočejo – tako da ne silit. No, naš se je ravno zaradi igranja z ropotuljo tako sprostil, da se je z lahkoto pokakal… v plenico pa ni in ni mogel.
Lp
No, pri nas smo pri 18 mes dali plenice v penzijo, ne pa začeli navajat na kahlo. Spet en šokiran in podobni kameleonski nicki, ki domnevno ogromno vedo, dokler ne pridemo do argumentov in izkušenj. Danes so blesavi in čudni in ne vem kakšni še vsi, razen tistih, katerih 3- in 4-letniki še 100% tičijo plenicah.
Kahlico za enoletnika lahko kupiš v Sparu, DM in še kje, brez vseh okraskov, ker kahla pač ni igrača, znamke O.K. baby ali nekaj podobnega, je anatomsko oblikovana in primerna tudi za fantke, zadaj pa ima dokaj visok naslon, da otroka dobro prime in otrok varno sedi.
Vagam ali naj povem svojo izkušnjo. Da me ne bi slučajno kdo obtožil, da lažem, da mi spomin nagaja ali kaj podobnega.
Vseeno bo povedala za vse tiste dobronamerne.
Moj starejši sinko, je pri 16 mesecih lulal in pri 18 kakal v kahlico – čez dan. Do 20 meseca sva čez noč imela pleničko. Večinoma mu je uspelo ostati suh, zato sva poskusila tudi čez noč brez pleničke. Na jogiju sva imela nepremočljo podlogo za vsak slučaj. Včasih se je zgodila nesreča, morda 1x na mesec. Saj se je zbudil in me poklical, a preden sva uspela priti na stranišče mu je ušlo. Ker je štela vsaka sekunda, sem kahlico imela kar ob posteljici. Do 2 leta nama je uspelo premagati tudi tisti 1x na mesec in sva pleničke pospravila za vedno.
No, drugi dečko je malce drugačen. Kahlica mu služi za vse drugo, razen za tisto čemur je namenjena. Wc školjka mu je pravi izziv. Samo opazuje kdaj bo kdo pozabil spustiti pokrov in že je akcija. Se ne obremenjujem in ga ne silim. Posadim ga na kahlo, ko se naveliča mu ne branm, da vstane, čeprav ponavadi čez dve sekundi naredi lužico. Šteje pa 15 mesecev.
Ceprav je tema stara..moram se svojo izkusnjo povedat..ker me nekateri jezite.. tamala je stara 7mesc..sedi samostojno.. in ja.. bicajte me, lincajte me..jst jo dajem na kahlico.. tocno vem, kdaj bo kakala..in ko zacne mrmrat in se napenjat..jo pac dam.. ker mislim da ji je na kahlici dosti lazje kakat..kakor sede na tleh, v narocju.. ali pa se huje leze.. in do sedaj se je vedno pokakala v kahlico.. seveda pa lula se v plenico.. za to bo se dosti casa..
In jaa..eni otroci shodijo prej, drugi kasneje..eni gredo na kahlico prej, drugi kasneje, tretji nikoli.. ne vem zakaj je treba takoj starse ocenjevat in zanicevat ko povejo svoje izkusnje..
Mi smo s kahlico cisto tako, za `foro` probali, brez nobenih pricakovanj in zgleda da tamali tako pase.. ce ne bi sigurno jokala..
Pac delajte kakor cutite..in cim manj se sekirat. Pa lep dan.