Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kdaj k zdravniku pri prehladu dojenčka

kdaj k zdravniku pri prehladu dojenčka

Glede na to, da je mož od zdravnika domov prinesel prehlad, in glede na to, da se tudi mene loteva, verjetno tudi naš štiri mesečni dojenček ne bo ostal brez. Zanima me, kdaj ste svoje dojenčke pri prehladih odnesle pokazat zdravniku, kajti strah me je, če bo treba tja, da bo pokasiral še kaj hujšega. Kako ste ravnale in ali se da kaj storiti tudi doma?

Naš Andrej do drugega leta ni bil nikoli bolan, tako da izkušenj z dojenčki nimam, ampak rekla bi, če nima vročine, če je sorazmerno živahen in če dobro jé, je najbrž bolje, da ne hodita k zdravniku. Če pa te kaj skrbi, pokliči in ti bodo prav svetovali. Če je otrok dojen, je manjša verjetnost, da se bo nalezel prehlada, ker z materinim mlekom dobi protitelesca, vsaj pri nas je bilo tako. Sama sem bila kar nekajkrat zelo prehlajena, sin pa nič.
Veliko zdravja!

Če ni temparature, če samo teče iz noska, potem ni treba hoditi. Če pa ima temparaturo, je pa najbolje da najprej pokličeš. Mi smo tudi in ponavadi so nam dejali, naj se pridemo pokazat.
Možnosti, da bi otrok kaj dobil pri zdravniku, so pri nas majhne, sa ponavadi v čakalnici ni več kot dva otroka.

lp

Naš je imel vročino dva dni, pa smo poklicali in so rekli naj jo najprej poskusimo zbiti in naj pije veliko tekočine… Smo tako storili in je bilo Ok. Nismo šli k zdravniku, je kar samo minilo. Je pa pridno jedel in bil kar dobre volje.
No, trenutno sem pa sama močno prehlajena, me prav zanima kaj bo… APČIH!!!

LP, Anita

Ti kar pediatra pokliči, če bo otroček zbolel, ti bo on svetoval, meni je moj rekel, da če ne bo imel vročine, težjih problemov pri hranjenju (zaradi zamašenega nosu), težav pri dihanju in če se v 5 dneh ne bo pozdravil naj šele pridem v ambulanto. Prehlad je prebolel brez težav (star je 3 mesece).

New Report

Close