Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kdaj je okulistični pregled brezplačen?

Kdaj je okulistični pregled brezplačen?

Ali mi lahko kdo pove, kdaj je pregled pri okulistu brezplačen?
Očala nosim 3 leta, leče 2. Sedaj, po porodu, se mi je vid spet poslabšal, pa sem poklicala in so mi rekli, da pregled stane 3.500 SIT. ALi mi lahko napiše domač zdravnik napotnico in bi bilo potem brezplačno?

Lep dan kljub slabemu vremenu!

Jaz sem imela takšno izkušnjo,da mi je moja osebna zdravnica napisala napotnico in nato sem šla k okulistu,kjer sem imela pregled zastojn,vendar je bil pogoj da sem potem pri njih kupila očala.Vendar je to že par let nazaj,mogoče se je sedaj kaj spremenilo.

Osebni zdravnik ti bo gotovo dal koristne napotke. Kolikor je meni poznano je še vedno možno na napotnico opraviti brezplačen pregled verjetno kje na polikliniki ali pa v kakšnem zdravstvenem domu.
5 let nazaj se je tudi pri enem okulistu dal opravit pregled z napotnico zastonj (koncesija in tam si tudi prej prišel na vrsto), seveda so potem zahtevali, da kupiš pri njih očala. Jaz se s tem nisem strinjala in mi niso hoteli dati izvida. Potem sem klicala na polikliniko (tam so mi namreč priporočili tega okulista z razlogom, da bom pri njem prej na vrsti kot na polikliniki) in jim povedala kako tam poslujejo. Razložili so mi, da moram dobiti izvid, ker je to moja odločitev kje si bom dala delat očala. Še 1x sem šla do okulista in jim zagrozila ter povedala kaj so mi rekli na polikliniki. Potem so mi izvid s težkim srcem dali.
Tako, da pridno izkoriščajo in goljufajo svoje stranke, preglede pa imajo itak povrnjene, kot so mi razložili na polikliniki.
Zdravnik ti bo vedel povedati tudi kako je z brezplačnimi šipcami, v kolikor se ti je dioptrija spremenila.

KOT STA POVEDALI PREDHODNICI… NUJNO K SPLOŠNEMU ZDRAVNIKU PO NAPOTNICO!
JAZ IMAM ISTE IZKUŠNJE. VID SE MI JE FUL FUL POSLABŠAL, DOBILA SEM NAPOTNICO, LE VRSTA ZA PREGLED JE BILA PREDOLGA : NEKAJMESEČNA, JAZ PA NA POL SLEPA: -7, VISOK CILINDER…..
PA SEM ŠLA H KRSTIČU, (ČE SI IZ LJUBLJANE, DAJ ŠE TI), POVEDALA V ČEM JE PROBLEM, PA MI TIP NI NIČ RAČUNAL PREGLEDA, LE DIOPTRIJO IN OKVIR, PA ŠE TO VELIKO MANJ, KOT BI PLAČALA PREKO NAPOTNICE ZA SOCIALCE…

Jaz sem se enostavno prijavila na pregled v zdravstveni dom – KR – in tja hodim še vedno na cca. 2 leti, je pa eno leto čakalne dobe. Res pa imajo eni optiki “zmenjeno”, da nekaj strank vsak mesec pošljejo na pregled v ZD, ne vem pa, če so potem obvezani tam kupit očala.

Dobro opravi in lp, metka ;o)))

V optiki Clarus v Btc imajo ravno eno akcijo, tam lahko dobiš kupon za brezplačen okulistični pregled – akcija je še do septembra 2004, imajo pa pri njih stalno tudi okulistko v ambulanti, tako da lahko narediš pregled na en dva tri. Seveda je jasno, da nato pri njih naročiš tudi očala.

Pri splošni zdravnici dobiš napotnico, potem pa malo pokliči, kakšne so vrste. Lahko greš tudi h kakšni privat s koncesijo (jaz hodim v Koseze v Look-Look), in nikoli mi ni nihče rekel, da moram pri njih kupit očala. In verjemi, da sem (na žalost) redna stranka raznih okulističnih pregledov).

LP,

Neda

New Report

Close